Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Dreptul la replică al proc. Răzvan-Horațiu Radu ref. unele articole de presă
20.02.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 19 februarie 2020, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis platformei NEWSWEEK ROMANIA dreptul la replică formulat de proc. Răzvan-Horațiu Radu, adjunct al procurorului general al PÎCCJ:

”În cursul zilelor  de 12 februarie 2020 și 18 februarie 2020 în publicația online ”Gândul”, sub semnătura unui jurnalist anonim – ”Alex C.”,  au fost prezentate o serie de informații calomnioase referitoare la activitatea mea, în calitate de procuror și fost candidat pentru funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Precizez că, anterior redactării acestor materiale, niciun jurnalist nu mi-a solicitat un punct de vedere asupra aspectelor pe care urma să le abordeze, consecința directă fiind dezinformarea opiniei publice.

La fel s-a întâmplat și cu publicația dumneavoastră, ”Newsweek România”, care a preluat imediat informațiile difuzate de ”Gândul”, publicând materiale ce conțin neadevăruri, fără a-mi solicita un punct de vedere și fără a ține cont de replica ulterioară pe care o dădusem publicației ”Gândul” și care era prezentată la finalul textului.

Apreciez că opinia publică a fost dezinformată în legătură cu activitatea mea în calitate de procuror și fost candidat pentru funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În cadrul articolelor susmenționate au fost prezentate o serie de informații false, fără a mi se solicita un punct de vedere.

În contextul formulării dreptului la replică, doresc să precizez că sunt complet false și tendențioase afirmațiile potrivit cărora aș fi avut o implicare în procedura prin care Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a acordat avizul negativ pentru funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție doamnei procuror Gabriela Scutea.

Nu sunt în nicio relație de rudenie sau afinitate sau în vreo relație de gen naș – fin cu familia domnului procuror Nicolae Solomon. Nici soţiile noastre nu au o relaţie de prietenie.

Dezavuez afirmațiile și insinuările potrivit cărora ar fi existat o înțelegere pentru accederea mea în funcția de procuror general, înțelegere în care ar fi fost implicați membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, ziariști, reprezentanți ai unor organizații profesionale.

Nu am nicio legatură cu vreo organizație profesională de magistrați și nu am nicio relație de prietenie nici cu domnul procuror Bogdan Pârlog și nici cu conducătorul vreuneia dintre aceste asociații.

Totodată, resping atacurile incorecte și neprincipiale la adresa mea și a familiei mele.

 În plus, menționez că am relații foarte bune cu doamna procuror Gabriela Scutea de peste 10 ani. 

Îmi rezerv dreptul de a utiliza toate mijloacele legale în vederea reparării prejudiciului cauzat prin publicarea de informații neadevărate sau calomnioase despre persoana mea sau despre membrii familiei mele”.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.