Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul sportului
Dreptul sportului
CărţiProfesionişti

Se instituie ziua de 9 mai – Ziua naţională a oinei


13 aprilie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul sportului, Legal Days, Monitorul Oficial al României, Noutăți legislative

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 310 din 12 aprilie 2023 a fost publicată Legea nr. 87/2023 pentru modificarea Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000.

Așadar, se instituie ziua de 9 mai – Ziua naţională a oinei.

Ziua naţională a oinei va fi marcată de către Federaţia Română de Oină şi de către membrii afiliaţi la aceasta, de către cluburi/asociaţii sportive, de către Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sportului, prin organizarea şi participarea la evenimente cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a informa şi de a promova importanţa practicării sportului naţional, oina, pentru sănătatea populaţiei.

Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, societatea civilă, precum şi persoanele fizice sau juridice pot acorda sprijin material sau logistic sau pot pune la dispoziţie, în mod gratuit, bazele sportive aflate în administrare, în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a manifestărilor consacrate acestei zile.

Programul naţional «Redescoperă oina» reprezintă un program naţional care constă într-un complex de activităţi necesare susţinerii practicării şi promovării jocului de oină, desfăşurat prin intermediul Federaţiei Române de Oină şi al structurilor sportive afiliate la aceasta, pe întreg teritoriul României.

Toate activităţile organizate de către Federaţia Română de Oină şi structurile sportive afiliate la aceasta fac parte din Programul naţional «Redescoperă oina».

Federaţia Română de Oină va materializa modul de aplicare a Programului naţional «Redescoperă oina» cu diferite instituţii prin parteneriate.

Federaţia Română de Oină va organiza, în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sportului, activităţi de iniţiere în jocul sportiv – oină la nivelul fiecărui judeţ.

Programul naţional «Redescoperă oina» poate fi sprijinit de stat, de structuri ale administraţiei centrale, de organizaţii neguvernamentale şi de structuri ale administraţiei locale, în vederea promovării jocului de oină ca sport naţional al României.

Pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la importanţa practicării oinei pentru sănătatea şi viaţa populaţiei, Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune vor difuza emisiuni de promovare a programelor şi evenimentelor dedicate Zilei naţionale a oinei, emisiuni despre istoria şi regulile de joc ale acestui sport şi vor transmite competiţii sportive, precum şi activităţi din cadrul Programului naţional «Redescoperă oina».

Finanţarea Programului naţional «Redescoperă oina» este asigurată din fonduri prevăzute distinct în bugetul de stat, alocaţii bugetare, prin Ministerul Sportului, şi, în funcţie de posibilităţi, din fonduri de la bugetele locale.

Pentru finanţarea directă de la bugetul de stat a Programului naţional «Redescoperă oina», Federaţia Română de Oină va prezenta Guvernului, în detaliu, până pe data de 1 octombrie a fiecărui an, activităţile propuse a se desfăşura în anul următor.”

Intrare în vigoare: 15 aprilie 2023

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică