Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Activitate DIICOT / 17-21 februarie 2020
21.02.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Activitatea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism

1. DIICOT – Structura Centrală. trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc. Reținere.

procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților P.H. și S.G., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.

În cauză s-a stabilit că, la data de 14.02.2020, inculpații P.H. și S.G. au introdus pe teritoriul României și au deținut o cantitate mare de cannabis ce urma a fi tranzacționată pe raza municipiului București.

La data de 14.02.2020, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București – Serviciul Antidrog au procedat la efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant a celor doi inculpați, după ce aceștia au ridicat de la o autogară situată pe raza municipiului București, un colet adus din Cehia, ce conținea 2 kilograme de cannabis, cu o valoare de piață de aproximativ 10 mii de euro.

La data de 15.02.2020, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.

:: Sursa: www.diicot.ro

2. DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. Trafic de droguri de risc. Reținere.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului B.L.A., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a stabilit că inculpatul B.L.A. a fost implicat în realizarea unor culturi de droguri de risc (cannabis) și distribuirea acestora pe raza municipiului Craiova.

În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că, în perioada 2017-2019, inculpatul B.L.A. a comandat în mai multe rânduri echipamente pentru înființarea de culturi in-door de cannabis.

La data de 17.02.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare pe raza județului Dolj în urma cărora au fost descoperite 2 culturi in-door de cannabis, înființate începând cu luna noiembrie 2019, și au fost ridicate 90 de ghivece în care se aflau plante de cannabis, două instalatii complet utilate folosite la întreținerea culturilor, 150 de grame de cannabis, precum și materiale și ustensile folosite la prepararea și consumul de droguri de risc.

La data de 18.02.2020, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a inculpatului B.L.A. pentru o perioadă de 30 de zile.

:: Sursa: www.diicot.ro

3. DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța. Trafic de droguri de risc. Reținere. 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului U.C., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a stabilit că, în cursul anului 2020, inculpatul U.C. a fost implicat în realizarea unei culturi de droguri de risc (cannabis) în vederea comercializării acestora pe raza orașului Murfatlar.

La data de 19.02.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Constanța au efectuat o percheziție domiciliară, pe raza orașului Murfatlar, în urma căreia au fost descoperite 7 plante de cannabis, instalații și dispozitive de iluminat și irigat, 22 de recipiente cu fertilizatori pentru cannabis, un cântar de precizie, un laptop, 3 telefoane mobile, fragmente de substanță vegetală uscată cu miros specific, precum și mai multe documente și înscrisuri.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul U.C. urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

:: Sursa: www.diicot.ro

4. DIICOT – Serviciul Teritorial Iași. Contrabandă. Percheziții domiciliare.

DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au efectuat un număr de 11 percheziții domiciliare pe raza municipiului Iași, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna ianuarie 2019, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membrii au acționat, în mod coordonat, în ceea ce privește achiziționarea din Republica Moldova și Ucraina a unor cantități importante de țigarete provenind din contrabandă, pe care le-au depozitat și comercializat către diverși cumpărători, în principal pe raza judeţului Iași.

Ca mod de operare s-a reținut faptul că, membrii grupului au acționat în baza unor roluri bine stabilite (lider, furnizor, transportator) în vederea comercializării țigaretelor de contrabandă în zona pieței agroalimentare Nicolina din municipiul Iași.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași urmează să fie aduse, în vederea audierii, un număr de 10 de persoane.

:: Sursa: www.diicot.ro

5. DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov. Trafic de droguri de risc și trafic internațional de droguri de risc. Reținere.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore a inculpaților B.V. și R.V.A., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și trafic internațional de droguri de risc.

La data de 18.02.2020, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că inculpatul B.V. are preocupări legate de introducerea pe teritoriul României a unor droguri de risc şi mare risc, primite de pe teritoriul Spaniei, prin intermediul unei firme de curierat şi ulterior distribuie drogurile către potenţiali clienţi pe raza judeţului Braşov.

La data de 19.02.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Brașov au procedat la efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant a inculpatului B.V., după ce acesta a primit coletul, ce conținea aproximativ 3,2 kilograme de cannabis, și intenționa să comercializeze o parte din produsele stupefiante inculpatului R.V.A.

În cursul zilei de astăzi, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

:: Sursa: www.diicot.ro

5. DIICOT – Serviciului Teritorial Galaţi. Constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Reținere.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciului Teritorial Galaţi au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore a inculpaților A.C.I, A.V. și A.M.V., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, pe raza județului Galați, a fost constituit un grup infracţional organizat în cadrul căruia membrii au avut atribuţii bine stabilite şi au acţionat în mod coordonat în vederea racolării, transportării și adăpostirii unui număr șase victime(4 majore și 2 minore) pe care le-au exploatat prin determinarea practicării prostituţiei atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul Spaniei.

De asemenea s-a stabilit că membrii iniţiali ai grupului infracţional organizat, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, au înlesnit practicarea prostituţiei pe teritoriul României sau Spaniei și de către concubinele acestora.

La data de 20.02.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciului Teritorial Galaţi împreună cu ofițeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat un număr de şase percheziţii domiciliare cu ocazia cărora au fost identificate şi ridicate atât bunuri care servesc la întregirea probatoriului administrat în cauză (telefoane mobile, cartele telefonice, formulare de transfer monetar, etc), bunuri care au fost utilizate la comiterea infracţiunilor cât şi bunuri care au fost achiziţionate cu sume provenite din activităţile infracţionale (două autovehicule de lux în valoare de aproximativ 170 de mii de euro, trei imobile, suma de 50.000 euro cash).
Concomitent, în cadrul cooperării judiciare internaţionale, lucrătorii din cadrul Corpului Naţional de Poliţie au efectuat, pe teritoriul Spaniei, o percheziţie domiciliară, fiind vizat un membru al grupării infracţionale.

În cursul zilei de astăzi, cei trei inculpați vor fi prezentați Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

:: Sursa: www.diicot.ro

Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.