Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members
Print Friendly, PDF & Email

SARTO: Ghidul pantofilor impecabili la fiecare înfățișare
27.02.2020 | JURIDICE.ro

Fiecare întâlnire cu clientul și fiecare prezență la proces priotizează pe listă problemele pe care avocatul trebuie să le rezolve, lăsând în plan secund micile detalii care pot să influențeze o imagine impecabilă, atât de necesară în aceasă profesie.

Pantofii joacă un rol important în construirea unei ținute impecabile, ce poate avea un aport considerabil la rata de succces a unei situații. Dincolo de asocieri cromatice sau alte detalii de natură estetică, prima regulă a unei ținute perfecte este că un costum de calitate face echipă doar cu pantofi pe măsură.

O pereche de pantofi de calitate este o investiție pe termen lung care validează look-ul unui profesionist. Pantofii de calitate oferă avantaje estetice, dar sunt și practici, fiind neașteptat de utili în toate acele zile interminabile de la birou. Îngrijiți corespunzător, pantofii de calitate pot avea o perioadă de viață foarte lungă, fiind o achiziție la cel mai bun raport calitate-preț.

 

Îngrijirea eficientă a pantofilor ține de aspecte precum păstrarea lor în cele mai bune condiții, dar și de curățarea, pigmentarea și lustruirea acestora. Specialiștii SARTO – distribuitor oficial al pantofilor de la renumitul brand internațional Loake Shoemakers – vin cu o serie de pași care trebuie urmați pentru a lungi cât mai mult viața pantofilor (până la 300 – 500 de purtări), păstrându-i mereu într-o formă impecabilă. 

Cum se poartă corect

– Încălțarea corectă a pantofilor se face întodeauna cu ajutorul unui încălțător, astfel încât ștaiful acestora (partea din spate) să rămână tare și solid.

– La primele purtări ale acestora, pantofii trebuie feriți de umeazeală. Evitarea udării excesive a pantofilor este recomandată pe tot parcursul ciclului lor de viață, însă dacă acest lucru se întâmplă, aceștia trebuie lăsați să se usuce natural, departe de orice sursă de căldură, cu hârtie de ziar în interior.

– Pauza dintre două purtări ale aceleași perechi de pantofi trebuie să fie de 24 de ore pentru a permite uscarea completă a căptușelii special create pentru a absorbi transpirația.

Cum se depozitează corect

– Pantofii se pătrează în spații de depozitare dedicate (dulapuri de pantofi, rafturi de pantofi), de preferat cu un sistem de închidere care permite aerului să circule.

– Înainte de a fi puși la locul lor, în interiorul pantofilor se introduc șanuri de depozitare, cu ajutorul cărora pielea se întinde, eliminând astfel cutele care se formează după purtare. Șanurile de depozitare se fac de obicei din lemn de cedru, având astfel un al doilea efect pozitiv asupra pantofilor – absorbția umezelii pentru că lemnul de cendru este unul poros.

– Totuși, folosirea șanului din lemn de cedru nu este recomandată după o ploaie în urma căreia pantofii s-au udat excesiv. În acest context se aplică metoda de mai sus (uscare naturală departe de o sursă de căldură, cu hârtie de ziar în interior).

Cum se îngrijesc corect

Utilizarea în mod regulat a cremei și cerii de pantofi ajută la hidratarea pielii, prevenind uscarea și încrețirea excesivă a acesteia.

Cu toate produsele necesare la îndemână, așa cum vin în acest kit de întreținere Valet Box, următorii pași sunt o rutină cel puțin relaxantă. Pentru început se introduc în pantof șanurile de display, șanuri lucioase din lemn de cireș (speciale pentru acest proces de cosmetizare al pantofilor) și se curăță toată murdăria de pe suprafața pantofilor cu peria mare din păr de porc.

După ce pantofii sunt bine curățați, se aplică un strat subțire de cremă cu ajutorul cârpei din pâslă de lână. În această etapă se folosește și peria mică din păr de porc, pentru întinderea cremei și în zonele mai puțin accesibile cum ar fi rama pantofului.

Următoarea pe listă este ceara care pentru sănătate, dar și pentru obținerea celor mai bune rezultate, se recomandă a fi naturală așa cum este și cea oferită de Loake – pe bază de ceară de albine și ulei de eucalipt. Aceasta se aplică pe toată suprafața pantofului tot cu ajutorul cârpei din pâslă.

Ultimul pas este utilizarea periei de lustru din păr de cal și admirarea rezultatului: pantofi ca noi, chiar dacă au fost purtați intens.

Pentru pantofi și recomandări de îngrijire personalizate pe nevoile clientului, specialiștii SARTO, cu o experiență de peste 10 ani în consilierea vestimentară, vin cu recomandările potrivite pentru toți cei care le calcă pragul showroom-ului.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!







JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.