Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Adeverința medicală a fost înlocuită cu o declarație pe propria răspundere în cadrul procedurii de primire și de soluționare a cererilor de loc de muncă sau indemnizație de șomaj


27.02.2020 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Dreptul muncii, Lege 9, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 155 din 26 februarie 2020, a fost publicat Ordinul nr. 286/2020 privind modificarea și completarea Procedurii de primire și de soluționare a cererilor de loc de muncă sau indemnizație de șomaj, aprobată prin Ordinul președintelui Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă nr. 85/2002.

Ordinul modifică unul dintre actele necesare pentru completarea fișei persoanei în căutarea unui loc de muncă sau cu care trebuie însoțită cererea pentru acordarea indemnizației de șomaj.

Astfel, persoana trebuie să prezinte o declarație pe propria răspundere, sub sancțiunile aplicate faptei de fals în declarații, că nu are restricții medicale care o împiedică să presteze muncă sau că are eventuale restricții medicale care o împiedică să presteze o anumită muncă, conform modelului prevăzut în anexele Procedurii (Anexa 11).

Anterior modificării, persoana urma să prezinte o adeverință medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricții medicale.

***

DECLARAȚIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE

Subsemnatul/Subsemnata,………., având CNP………., domiciliat/domiciliată în………., adresa completă………., legitimat/legitimată cu CI/BI seria………. nr……….., eliberată/eliberat de………. la data de………., cunoscând prevederile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările și completările ulterioare, cu privire la falsul în declarații, declar prin prezenta, pe propria răspundere, că*) :

*) Se bifează cu „x” de către declarant căsuța corespunzătoare.
□ nu am restricții medicale care mă împiedică să prestez muncă;
□ am restricții medicale care mă împiedică să prestez o anumită muncă, după cum urmează**):

**) Se completează de către declarant restricțiile medicale.

. . . . . . . . . .

. . . . . . . . . .

. . . . . . . . . .

Dau această declarație și o susțin.

Data . . . . . . . ./ . . . . . . . ./ Semnătura . . . . . . . .
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro