« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Constanța. Inadmisibilitatea atacării încheierii de suspendare odată cu recursul împotriva deciziei, dacă nu a fost recurată pe cale separată
03.03.2020 | Alina GAJA

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Alina Gaja

Curtea de Apel Constanța a statuat că atât timp cât încheierea de suspendare – o încheiere interlocutorie – nu a fost recurată pe cale separată, este inadmisibilă atacarea acesteia odată cu recursul împotriva deciziei prin care s-a constatat perimat apelul, deoarece alin. 2 al art. 414 NCPC limitează admisibilitatea recursului împotriva încheierii al cărui efect este împiedicarea judecăţii la perioada în care procesul se găseşte în starea de suspendare. Astfel, ori de câte ori partea prejudiciată de măsura perimării are posibilitatea contestării separate a actelor de procedură ale instanței prin care s-a oprit cursul judecății și a menținut cauza în nelucrare, iar acesta nu utilizează calea procedurală deschisă de lege la care are acces efectiv și concret, recurarea după ce pricina nu se mai găsește în stare de suspendare nu mai este permisă. Aceasta va însemna că dacă s-a constatat perimarea cererii (sau pricina a fost repusă pe rol) încheierea prin care anterior s-a dispus suspendarea procesului ori s-a respins cererea de repunere pe rol nu mai poate fi atacată cu recurs. (Decizia nr. 273/C din 2 octombrie 2019, pronunțată de Curtea de Apel Constanța)

Alina Gaja

 
Secţiuni: JURIDICE.ro, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD