Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Baroul București a semnat un Protocol de colaborare cu Autoritatea Națională pentru Cetățenie
03.03.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 2 martie 2020, Baroul București, reprezentat prin av. Daniel Fenechiu, Prodecan, în baza deciziei decanului, pe de o parte, și Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANpC), reprezentată prin Președinte, Andrei Tinu, pe de altă parte, au semnat un Protocol privind colaborarea dintre cele două instituții, potrivit unui comunicat.

Potrivit art. 3.2. din Protocol, ”În scopul atingerii obiectivelor cooperării, ANpC își asumă următoarele obligații:

a) Să recunoască dreptul avocaților membri ai Baroului București de a-și reprezenta clienții în fața sa, în baza unui contract de asistență juridică, legal încheiat, conform prevederilor Legii nr. 51/1995 actualizate, și care se actualizează față de Autoritate cu împuternicire avocațială care să confirme drepturile cu care au fost împuterniciți, avocații având obligația de a prezenta împuternicirea avocațială pentru fiecare persoană pentru care solicită informații, personalul instituției având obligația de a le acorda relațiile solicitate în cadrul legal.

b) Să permită solicitarea oricăror relații cu privire la stadiul soluționării dosarelor acestora, pe de o parte, personal, la registratură, pe de altă parte, prin intermediul solicitărilor scrise, Autoritatea având obligația răspunderii la acestea în termenul legal.

c) Să comunice obligatoriu orice act cu referire la persoanele care sunt reprezentate prin avocat și au domiciliul ales la sediul acestuia în primul rând la sediul avocatului, avocatul având obligația notificării, în scris, a Autorității cu privire la încetarea mandatului său.

d) Să ia măsuri pentru stoparea avocaturii paralele printr-o solicitare de verificare a calității de avocat a persoanelor care vin și se pretind a fis avocați la registratura Autorității Naționale pentru Cetățenie, masuri concretizate prin solicitarea de către personalul instituției a unei copii de pe cardul de avocat, urmând a se trimite o adresă cu persoanele care se pretind avocați spre verificare reprezentanților UNBR, urmând a fi sesizate și organele de urmărire penală în cazul în care se constată săvârșirea unei infracțiuni.”

Potrivit art. 4.1., Protocolul a fost încheiat pentru o perioadă de 1 an.

Aceste măsuri au fost adoptate ca urmare a problemelor sesizate în legătură cu relaţia, respectiv cadrul de facilitare a reprezentării juridice a clienţilor în faţa ANC  de către colegi avocaţi din cadrul Baroului București.

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.