Secţiuni » Jurisprudenţă » ÎCCJ » Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
ÎCCJ. Jurisprudenţă curentă

ÎCCJ. Discriminare salarială
06.03.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că reprezintă discrimare acordarea măririi de salariu unui salariat în cuantum mai mic în raport cu colegii săi cu aceeaşi funcţie, vechime şi grad principal pe motiv că a avut prea mult concediu medical. În speță, instanța supremă a validat argumentul instanței de fond care a schimbat sancţiunea aplicată recurentului-pârât în calitate de angajator din „avertisment” în amendă (2.500 RON), în condiţiile în care a reţinut că fapta de discriminare a fost comisă în cadrul unui raport de muncă, a vizat pe recurenta-reclamantă, care a primit pentru o perioadă îndelungată (1 noiembrie 2011 – 1 decembrie 2014) un salariu mai mic decât colegii săi pentru un motiv discriminatoriu nejustificat obiectiv şi în principal această situaţie a fost generată de recurentul-pârât în calitate de angajator care este o instituţie publică, care avea obligaţia de a asigura egalitatea de tratament în ceea ce o priveşte încadrarea în muncă şi ocuparea forţei de muncă. (Decizia nr. 3017 din 4 iunie 2019, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti