Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

UNBR susține dreptul la replica al Baroului Hunedoara față de articolul publicat în ZIAR DE CLUJ, în care Pompiliu Bota este numit avocat
09.03.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Sîmbătă, 7 martie 2020, ca urmare a articolului apărut la data de 5 martie 2020 în publicația ZIAR DE HUNEDOARA și intitulat “Avocatul hunedorean Pompiliu Bota a obținut Certificatul de înregistrare la nivel european a mărcii STEAUA București. Vrea să-i cedeze dreptul de folosință lui Gigi Becali“, Baroul Hunedoara, prin av. Cosmin Roncioiu, Decan, a formulat următorul drept la replică, potrivit unui comunicat:

BAROUL HUNEDOARA, reprezentat prin Decanul Baroului Hunedoara, domnul avocat Cosmin Roncioiu, a luat act de publicarea în cotidianul ZIAR DE CLUJ a articolului “Avocatul hunedorean Pompiliu Bota a obținut Certificatul de înregistrare la nivel european a mărcii STEAUA București. Vrea să-i cedeze dreptul de folosință lui Gigi Becali“, articol care a fost preluat și de alte publicații și trusturi de presă, locale și naționale.

Pentru o corectă informare, atât a reprezentanților mass-media, cât și a opiniei publice, vă aducem la cunoștință că domnul POMPILIU BOTA NU A FOST ȘI NU ESTE MEMBRU AL BAROULUI HUNEDOARA, motiv pentru care, pe cale de consecință, domnul POMPILIU BOTA NU A FOST ȘI NU ESTE AVOCAT!!!

În conformitate cu dispozițiile art. 1 alin. 2 din Legea nr.511/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, modificată și republicată, unde se prevede că: “Profesia de avocat se exercită numai de avocații înscriși în Tabloul Baroului din care fac parte, Barou component al Uniunii Naționale a Barourilor din România, denumită în continuare UNBR ”, domnul POMPILIU BOTA NU ESTE ÎNSCRIS ÎN TABLOUL AVOCAȚILOR DIN BAROUL HUNEDOARA și în niciun Tablou al avocaților al celorlalte Barouri membre ale UNBR, ceea ce conduce în mod evident la concluzia că:

domnul POMPILIU BOT A NU ESTE AVOCAT!!!

Considerăm că este important pentru cititorii, ascultătorii și telespectatorii instituțiilor de presă la care vă desfășurați activitatea să beneficieze de informații corecte și conforme realității, iar pentru mass-media este la fel de important să nu difuzeze în spațiul public informații nereale și care pot produce confuzie în rândul opiniei publice, precum și prejudicii grave de imagine Corpului profesional al Avocaților din România.

Ne exprimăm speranța că, în viitor, va exista un interes real din partea mass-media pentru promovarea în mod obiectiv a profesiei de avocat și diseminarea către opinia publică numai a informațiilor corecte în legătură cu rolul, importanța, necesitatea și atributul de partener indispensabil al avocatului în înfăptuirea actului de justiție, precum și că avocații au un rol semnificativ în asigurarea aplicării legii, respectului drepturilor și garanțiilor fundamentale ale justițiabililor.

BAROUL HUNEDOARA își manifestă întreaga disponibilitate pentru o colaborare instituțională onestă și transparentă cu mass-media în vederea menținerii încrederii opiniei publice în probitatea morală și profesionalismul avocaților Baroului Hunedoara.”

Uniunea Națională a Barourilor din România susține dreptul la replica al Baroului Hunedoara și solicită publicației să rectifice informația potrivit căreia Pompiliu Bota ar fi ”avocat”, deoarece acesta nu este și nu a fost avocat și aduce prejudicii de imagine profesiei.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti