Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

ONRC. Măsuri pentru prevenirea virusului COVID-19
10.03.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 9 martie 2020, Oficiul Național al Registrului Comerțului a dat publicității următorul comunicat:

Pentru prevenirea transmiterii virusului Coronavirus (COVID-19) și pentru limitarea răspândirii acestuia, recomandăm utilizarea cu predilecţie a căilor de comunicare alternativă pentru depunerea cererilor la oficiile registrelor comerțului de pe lângă tribunale şi la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, respectiv:
– prin poștă, cu scrisoare cu valoare declarată și confirmare de primire;
– online, prin intermediul portalului de servicii online al Oficiului Național al Registrului Comerțului.

În cazul în care se optează pentru depunerea prin poştă sau online a declarației privind beneficiarul real, dată în conformitate cu dispozițiile art. 56 alin. (1) sau, după caz, art. 62 alin. (1) din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, cu modificările ulterioare, aceasta va avea formă autentică (dată în faţa notarului public) și va fi însoțită de copia actului de identitate a deponentului și, după caz, a reprezentantului legal al persoanei juridice, certificată olograf pentru conformitate cu originalul și, dacă este cazul, împuternicire pentru depunerea cererii.

Reamintim că termenele pentru depunerea declarației privind beneficiarul real sunt:
– până la data de 21 iulie 2020, pentru societăţile înmatriculate în registrul comerțului anterior datei de 21 iulie 2019 (data intrării în vigoare a legii), cu excepţia companiilor şi societăţilor naţionale, precum şi a societăţilor deţinute integral sau majoritar de stat;
– 15 zile de la aprobarea situaţiilor financiare anuale în cazul declarației anuale privind beneficiarii reali;
– 15 zile de la data de la care intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real.

În aplicarea dispozițiilor Legii nr. 129/2019, precizăm că, în anul 2020, persoanele juridice înmatriculate până la data intrării în vigoare a legii, supuse obligației de depunere a declarației privind beneficiarul real, vor depune o singură declarație, după aprobarea situaţiilor financiare anuale, situație care va acoperi și obligația prevăzute la art. 62 alin. (1) din lege.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti