« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members

UNBR solicită CSM stabilirea unor intervale orare pentru prezentarea justițiabililor și a avocaților la ședința de judecată, nefiind suficientă măsura strigării pe loturi de 2-3 cauze
10.03.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Luni, 9 martie 2020, în contextul măsurilor luate de Curtea de Apel București pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cauzate de virusul gripal COVID-19, Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) solicită Consiliului Superior al Magistraturii aplicarea art. 215, alin. 1, teza a 2-a Cod procedură civilă, potrivit căruia ”lista cu procesele va cuprinde intervale orare orientative fixate pentru strigarea cauzelor”. Aceste măsuri ar trebui luate și în cazul proceselor penale, potrivit unui comunicat.

Conform comunicatului Curții de Apel București, ”S-a recomandat completelor de judecată ca strigarea cauzelor și implicit a justițiabililor prezenți pentru ședința de judecată să se facă în etape, pe loturi de 2-3 cauze, astfel încât să se evite aglomerarea în sălile de judecată și să se asigure, în același timp, publicitatea ședințelor de judecată. S-a recomandat completelor de judecată ca, prin intermediul jandarmilor responsabili de sala de judecată, să se îngrijească ca în timpul ședinței de judecată, justițiabilii și avocații să păstreze între ei o distanță de cel puțin 1 m și 50 cm”.

Pentru evitarea aglomerației, inclusiv pe holurile instanțelor, UNBR consideră că ar trebui stabilite intervale orare pentru prezentarea justițiabililor și a avocaților, nefiind suficientă măsura strigării pe loturi de 2-3 cauze. Practic, această măsură îi protejează numai pe magistrați, în sala de judecată. Este puțin fezabil ca jandarmeria să poată asigura distanța de 1,50 m între justițiabili și între justițiabili și avocați pe holurile instanțelor, în condițiile în care cei mai mulți vor aștepta strigarea cauzei în incinta instanței.

 
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Selected, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD