Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Poate munca de acasă înlocui complet prezenţa la birou? Două elemente esenţiale
11.03.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Tehnologia le permite companiilor să funcționeze normal, chiar când angajații lucrează preponderent de acasă, prin utilizarea unor soluții care facilitează luarea deciziilor de business importante la distanță. Primul element este reprezentat de asigurarea unei conexiuni sigure la resursele organizației. Al doilea este reprezentat de posibilitatea finalizării proceselor de business la distanță.

Soluții precum certificate digitale pentru semnătură electronică, certificate digitale pentru autentificare prin VPN și certificate calificate SSL pentru securizarea site-urilor pot asigura continuitatea activității unei companii, luarea deciziilor importante fără sincope, menținerea proceselor, a volumului de vânzări și a randamentului companiei la parametri normali,  garantând în același timp că activitate se desfășoară fără riscuri de securitate IT.

Astfel, prin utilizarea certificatelor calificate pentru semnătură electronică, orice document esențial pentru o relație de business (oferte, contracte, anexe, facturi etc.) poate fi semnat electronic cu valoare legală. Ulterior semnării acesta poate fi transmis pe email uşor şi sigur, prin utilizarea unui certificat de semnare și criptare a e-mailurilor către ceilalți semnatari. Deciziile importante de business nu sunt astfel blocate indiferent de contextul extern. Această strategie poate fi utilizată pentru orice tip de document, de la contracte importante, până la formularele de resurse umane și documente inter-departamentale.

O altă provocare în cazul muncii la distanță este de a garanta accesarea datelor și resurselor companiei în siguranță. Munca de acasă presupune desfășurarea activității preponderent în mediul electronic, angajații care lucrează de acasă accesând resursele companiei, trimițând pe email date, documente şi informații sensibile. Pentru ca aceste date să fie în siguranță în orice moment, certSIGN pune la dispoziția companiilor certificate simple pentru autentificare prin VPN (Virtual Private Network) şi certificatele calificate SSL pentru securizarea site-urilor, care fac posibilă accesarea resurselor, prin conexiuni criptate şi securizate, protejate împotriva hackerilor.

***

certSIGN este Prestator de Servicii de încredere calificat conform eIDAS și furnizează soluţii pentru munca de acasă în condiţii de siguranță și accesabilitate identice activității desfășurate la birou. Compania a implementat aceste soluții la nivel intern, transformând un beneficiu acordat angajaților într-un mod de lucru sigur și eficient pe care îl aplică oricând, nu doar în situaţii excepţionale.

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.