« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

UNNPR. Măsuri sporite de siguranță în activitatea notarială
12.03.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Miercuri, 11 martie 2020, în vederea limitării riscului extinderii epidemiei de coronavirus, a desfășurării în deplină siguranță a activității birourilor notariale și a pregătirii profesionale continue a notarilor publici, UNNPR a adoptat un set de măsuri obligatorii pentru toți membrii profesiei.

Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, organizație reprezentativă a profesiei notariale, vine în întâmpinarea apelului autorităților la responsabilitate, implicare civică și acțiune în scopul diminuării riscului de contagiune pe scară largă cu virusul „gripei noi”.

În acest sens, Biroul Executiv al Consiliului Uniunii a adoptat o serie de măsuri obligatorii de prevenire a creșterii incidenței contaminărilor și de protecție a notarilor publici, a personalului birourilor notariale și, la fel de important, a cetățenilor cu care aceștia vin în contact în activitatea de zi cu zi.

Conform Deciziei Biroului Executiv al Consiliului Uniunii Naționale a Notarilor Publici:

– Se suspendă temporar cursurile de pregătire profesională pentru notarii publici, notarii stagiari și personalul de specialitate din cadrul birourilor notariale, precum alte cursuri organizate de Institutul Notarial Român. Perioada vizată: 13 martie 2020 – 31 martie 2020.

Luând în considerare măsurile specifice stabilite prin Hotărârea nr. 8/09.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României și prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență nr. 6/09.03.2020, privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului coronavirus:

– Se amână activitățile de control profesional-administrativ desfășurate la Camerele Notarilor Publici.

– Se recomandă Camerelor Notarilor Publici și entităților care funcționează în cadrul UNNPR să reducă deplasările de orice fel.

– Se recomandă Consiliului de disciplină din cadrul UNNPR să organizeze ședințele cauzelor disciplinare ținând seama de măsurile specifice stabilite prin actele administrative ale organismelor abilitate anterior menționate[1], cu observarea termenelor de prescripție a răspunderii disciplinare.

– Se recomandă Camerelor Notarilor Publici să analizeze oportunitatea organizării adunărilor generale în funcție inclusiv de riscurile de contaminare apărute la nivelul localităților din cadrul Camerelor.

– Se recomandă birourilor notariale, Camerelor Notarilor Publici, Institutului Notarial Român, Casei de Răspundere Civilă a Notarilor Publici, Casei de Pensii a Notarilor Publici, Centrului Național de Administrare a Registrelor Naționale Notariale, SC Auditorium Pallady SRL și SC Notarom SA, luarea măsurilor specifice stabilite prin actele administrative ale organismelor abilitate. Totodată, activitatea de relații cu publicul și, după caz, de audiențe, se va organiza ținând seama de aceste măsuri specifice de protecție.

Decizia Biroului Executiv al Consiliului Uniunii Naționale a Notarilor Publici a fost comunicată tuturor notarilor publici, Camerelor Notarilor Publici, Institutului Notarial Român și celorlalte entități mai sus enumerate. Pentru o cât mai bună informare a acestora, adresa  are anexate Hotărârea nr. 8/09.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României și Hotărârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență nr. 6/09.03.2020, privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului coronavirus.

Uniunea Națională a Notarilor Publici urmărește cu atenție evoluția epidemiei de coronavirus (COVID-19) la nivel național și, dacă situația o va impune, vor fi adoptate noi măsuri de protecție atât a corpului profesional al notarilor publici, cât și a cetățenilor, acestea urmând a fi aduse cu celeritate la cunoștința tuturor celor vizați. Informațiile destinate publicului larg vor fi publicate pe website-ul www.uniuneanotarilor.ro


[1] Hotărârea nr. 8/09.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României; Hotărârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență nr. 6/09.03.2020, privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului coronavirus.


 
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, Notari, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD