Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

UNNPR. Măsuri sporite de siguranță în activitatea notarială
12.03.2020 | JURIDICE.ro

Miercuri, 11 martie 2020, în vederea limitării riscului extinderii epidemiei de coronavirus, a desfășurării în deplină siguranță a activității birourilor notariale și a pregătirii profesionale continue a notarilor publici, UNNPR a adoptat un set de măsuri obligatorii pentru toți membrii profesiei.

Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, organizație reprezentativă a profesiei notariale, vine în întâmpinarea apelului autorităților la responsabilitate, implicare civică și acțiune în scopul diminuării riscului de contagiune pe scară largă cu virusul „gripei noi”.

În acest sens, Biroul Executiv al Consiliului Uniunii a adoptat o serie de măsuri obligatorii de prevenire a creșterii incidenței contaminărilor și de protecție a notarilor publici, a personalului birourilor notariale și, la fel de important, a cetățenilor cu care aceștia vin în contact în activitatea de zi cu zi.

Conform Deciziei Biroului Executiv al Consiliului Uniunii Naționale a Notarilor Publici:

– Se suspendă temporar cursurile de pregătire profesională pentru notarii publici, notarii stagiari și personalul de specialitate din cadrul birourilor notariale, precum alte cursuri organizate de Institutul Notarial Român. Perioada vizată: 13 martie 2020 – 31 martie 2020.

Luând în considerare măsurile specifice stabilite prin Hotărârea nr. 8/09.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României și prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență nr. 6/09.03.2020, privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului coronavirus:

– Se amână activitățile de control profesional-administrativ desfășurate la Camerele Notarilor Publici.

– Se recomandă Camerelor Notarilor Publici și entităților care funcționează în cadrul UNNPR să reducă deplasările de orice fel.

– Se recomandă Consiliului de disciplină din cadrul UNNPR să organizeze ședințele cauzelor disciplinare ținând seama de măsurile specifice stabilite prin actele administrative ale organismelor abilitate anterior menționate[1], cu observarea termenelor de prescripție a răspunderii disciplinare.

– Se recomandă Camerelor Notarilor Publici să analizeze oportunitatea organizării adunărilor generale în funcție inclusiv de riscurile de contaminare apărute la nivelul localităților din cadrul Camerelor.

– Se recomandă birourilor notariale, Camerelor Notarilor Publici, Institutului Notarial Român, Casei de Răspundere Civilă a Notarilor Publici, Casei de Pensii a Notarilor Publici, Centrului Național de Administrare a Registrelor Naționale Notariale, SC Auditorium Pallady SRL și SC Notarom SA, luarea măsurilor specifice stabilite prin actele administrative ale organismelor abilitate. Totodată, activitatea de relații cu publicul și, după caz, de audiențe, se va organiza ținând seama de aceste măsuri specifice de protecție.

Decizia Biroului Executiv al Consiliului Uniunii Naționale a Notarilor Publici a fost comunicată tuturor notarilor publici, Camerelor Notarilor Publici, Institutului Notarial Român și celorlalte entități mai sus enumerate. Pentru o cât mai bună informare a acestora, adresa  are anexate Hotărârea nr. 8/09.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României și Hotărârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență nr. 6/09.03.2020, privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului coronavirus.

Uniunea Națională a Notarilor Publici urmărește cu atenție evoluția epidemiei de coronavirus (COVID-19) la nivel național și, dacă situația o va impune, vor fi adoptate noi măsuri de protecție atât a corpului profesional al notarilor publici, cât și a cetățenilor, acestea urmând a fi aduse cu celeritate la cunoștința tuturor celor vizați. Informațiile destinate publicului larg vor fi publicate pe website-ul www.uniuneanotarilor.ro


[1] Hotărârea nr. 8/09.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României; Hotărârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență nr. 6/09.03.2020, privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului coronavirus.Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.