Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Alba Iulia. Măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecțiilor respiratorii cauzate de COVID-19
11.03.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 11 martie 2020, având în vedere evoluția amenințării create de infecția cu virusul COVID-19 la nivel național, necesitatea luării unor măsuri cât mai urgente și mai eficiente pentru prevenirea răspândirii infecțiilor respiratorii precum și recomandările pentru instanțele judecătorești cuprinse în Hotărârea Secției pentru judecători a CSM nr. 191/10.03.2020, Curtea de Apel Alba Iulia a decis suplimentarea măsurilor dispuse în scop preventiv, potrivit unui comunicat.

Astfel:

– Începând cu data de 16 martie 2020 şi până la data de 31 martie 2020, Curtea de Apel Alba Iulia va soluţiona exclusiv cauzele cu caracter urgent, care se soluţionează în mod uzual în perioada vacanţei judecătoreşti, precum şi în care există posibilitatea împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale.

– În zilele de 11, 12 şi 13 martie 2020 toate completurile de judecată vor lua măsurile corespunzătoare pentru preschimbarea termenului de soluţionare a cauzelor din intervalul 16-31 martie 2020. Termenul de soluţionare a cauzelor va fi preschimbat pentru o dată ulterioară zilei de 1 mai 2020. Grefierii de şedinţă vor întreprinde toate măsurile necesare în vederea încunoştinţării părţilor şi participanţilor la proces cu privire la preschimbarea termenului de judecată.

– Începând cu data de 16 martie 2020 şi până la data de 31 martie 2020, la sediul curţii de apel îşi vor desfăşura activitatea exclusiv persoanele din grupul de continuitate constituit prin decizia nr. 22/C/10.03.2020 a preşedintelui Curţii de Apel Alba Iulia.

– În cauzele care se vor judeca în perioada 16-31.03.2020 completurile de judecată vor putea adopta orice măsură consideră necesar pentru evitarea aglomerării sălii de judecată. Completurile de judecată în materie penală vor examina posibilitatea utilizării mijloacelor tehnice necesare audierii persoanelor private de libertate prin videoconferinţă. Fiecare complet de judecată va evalua posibilitatea declarării nepublice a şedinţei de judecată.

– În perioada 16-31 martie 2020 corespondenţa administrativă între instanţele din circumscripţia curţii de apel şi în interiorul curţii de apel se va realiza exclusiv în format electronic, cu excepţia situaţiilor în care o dispoziţie legală imperativă prevede transmiterea înscrisurilor în original.

– În perioada 16-31 martie 2020 programul de lucru cu publicul la registratura şi arhiva curţii de apel se reduce la 2 ore în intervalul orar 8.30-10.30. Biroul de informare și relații publice din cadrul Curții de Apel Alba Iulia poate fi contactat în această perioadă exclusiv prin intermediul telefonului (fix 0258819877, mobil 0746100207) sau adresei de e-mail muntean@just.ro. Răspunsurile vor fi comunicate în format electronic.

– În data de 30 martie 2020 se va proceda la reevaluarea situaţiei în funcţie de evoluţia răspândirii virusului la nivel naţional.

Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO