« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Alba Iulia. Măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecțiilor respiratorii cauzate de COVID-19
11.03.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 11 martie 2020, având în vedere evoluția amenințării create de infecția cu virusul COVID-19 la nivel național, necesitatea luării unor măsuri cât mai urgente și mai eficiente pentru prevenirea răspândirii infecțiilor respiratorii precum și recomandările pentru instanțele judecătorești cuprinse în Hotărârea Secției pentru judecători a CSM nr. 191/10.03.2020, Curtea de Apel Alba Iulia a decis suplimentarea măsurilor dispuse în scop preventiv, potrivit unui comunicat.

Astfel:

– Începând cu data de 16 martie 2020 şi până la data de 31 martie 2020, Curtea de Apel Alba Iulia va soluţiona exclusiv cauzele cu caracter urgent, care se soluţionează în mod uzual în perioada vacanţei judecătoreşti, precum şi în care există posibilitatea împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale.

– În zilele de 11, 12 şi 13 martie 2020 toate completurile de judecată vor lua măsurile corespunzătoare pentru preschimbarea termenului de soluţionare a cauzelor din intervalul 16-31 martie 2020. Termenul de soluţionare a cauzelor va fi preschimbat pentru o dată ulterioară zilei de 1 mai 2020. Grefierii de şedinţă vor întreprinde toate măsurile necesare în vederea încunoştinţării părţilor şi participanţilor la proces cu privire la preschimbarea termenului de judecată.

– Începând cu data de 16 martie 2020 şi până la data de 31 martie 2020, la sediul curţii de apel îşi vor desfăşura activitatea exclusiv persoanele din grupul de continuitate constituit prin decizia nr. 22/C/10.03.2020 a preşedintelui Curţii de Apel Alba Iulia.

– În cauzele care se vor judeca în perioada 16-31.03.2020 completurile de judecată vor putea adopta orice măsură consideră necesar pentru evitarea aglomerării sălii de judecată. Completurile de judecată în materie penală vor examina posibilitatea utilizării mijloacelor tehnice necesare audierii persoanelor private de libertate prin videoconferinţă. Fiecare complet de judecată va evalua posibilitatea declarării nepublice a şedinţei de judecată.

– În perioada 16-31 martie 2020 corespondenţa administrativă între instanţele din circumscripţia curţii de apel şi în interiorul curţii de apel se va realiza exclusiv în format electronic, cu excepţia situaţiilor în care o dispoziţie legală imperativă prevede transmiterea înscrisurilor în original.

– În perioada 16-31 martie 2020 programul de lucru cu publicul la registratura şi arhiva curţii de apel se reduce la 2 ore în intervalul orar 8.30-10.30. Biroul de informare și relații publice din cadrul Curții de Apel Alba Iulia poate fi contactat în această perioadă exclusiv prin intermediul telefonului (fix 0258819877, mobil 0746100207) sau adresei de e-mail muntean@just.ro. Răspunsurile vor fi comunicate în format electronic.

– În data de 30 martie 2020 se va proceda la reevaluarea situaţiei în funcţie de evoluţia răspândirii virusului la nivel naţional.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.