Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

Alertă: VF a lansat Grupul dedicat de lucru în contextul Coronavirus (COVID-19). Soluții legale și strategii în beneficiul companiilor


13.03.2020 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Health & Pharma (Dreptul sănătății), Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Răspîndirea noului coronavirus (COVID-19) a început să afecteze România în multe direcții. Pentru a face față noilor provocări, companiile trebuie să creeze politici și strategii de gestionare a problemelor apărute în legătură cu contractele în vigoare și serviciile oferite clienților, cu relațiile de muncă precum și cu sănătatea și securitatea în muncă, pentru a numi doar cateva.

Riscul contractual și cel al lanțului de aprovizionare – Contractul a devenit imposibil sau ilegal de executat? A devenit prea oneros pentru una din părți? Este un caz de forță majoră? Există asigurări disponibile pentru a acoperi pierderile suferite? Citiți aici articolul relevant.

Dreptul muncii  – Provocări și Riscuri – Majoritatea companiilor au restricționat călătoriile de afaceri internaționale și, în unele cazuri, interne. Angajatorii au pus deja în aplicare sau iau în considerare aplicarea lucrului la domiciliu în viitorul apropiat. Ați evaluat riscurile și implicațiile financiare aferente (concedii medicale plătite/neplătite, obligații de plată a salariului)? Sau obligațiile față de proprii angajați ori față de autorități în ceea ce privește sănătatea și securitatea în muncă?Citiți aici articolul relevant.

Protecția datelor – Poate un angajator întreba angajații cu privire la călătoriile recente și la expunerea aferentă? Poate un angajator colecta date privind starea medicală a angajatului?

VOICU & FILIPESCU a organizat și lansat grupul de practică de lucru pentru probleme legate de Coronavirus (COVID-19) in beneficiul companiilor care doresc să fie informate și bine pregătite pentru riscurile implicate de răspîndirea virusului. Echipa noastră de profesioniști este pregătită să răspundă întrebărilor cu privire la politicile și strategiile adecvate care trebuie adoptate în acest context, și să vă țină la curent cu legislația specifică adoptată și poziția autorităților.

:: English version

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro