« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Măsuri în completare dispuse la nivelul Curții de Apel Alba Iulia, pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecțiilor respiratorii cauzate de COVID-19
13.03.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 13 martie 2020, având în vedere ultimele recomandări pentru instanțele judecătorești cuprinse în Hotărârea Secției pentru judecători a CSM nr. 192/12.03.2020 cu privire la evoluția alarmantă a situației generate de răspândirea la nivel național a infecțiilor respiratorii, Curtea de Apel Alba Iulia a decis modificarea și completarea, după caz, a măsurilor dispuse până în prezent în scop preventiv, potrivit unui comunicat:

– Extinderea perioadei (din 16.03.2020 şi până la data de 04.05.2020) în care Curtea de Apel Alba Iulia va soluţiona exclusiv cauzele cu caracter urgent precum şi cauzele în care există posibilitatea împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale. În 13.03.2020 toate completele de judecată vor lua măsurile corespunzătoare pentru preschimbarea termenului de soluţionare a cauzelor din intervalul 16.03.2020-03.05.2020.

– Termenul de soluționare a cauzelor va fi preschimbat pentru o dată ulterioară zilei de 03.05.2020. Grefierii de şedinţă vor întreprinde toate măsurile necesare în vederea încunoştinţării părţilor şi participanţilor la proces cu privire la preschimbarea termenului de judecată.

– Lista dosarelor care se judecă în fiecare zi va fi adusă la cunoştinţa publicului prin afişare pe portalul instanţei şi va fi comunicată către barourile de avocaţi şi parchete la finalul programului zilei anterioare celei în care se judecă dosarele.

– În completarea măsurilor dispuse în scop preventiv de igienă și dezinfectare s-a stabilit ca aprozii instanței să aerisească și igienizeze sălile de ședințe după soluționarea fiecărei cauze.

– În completarea măsurilor preventive privind accesul persoanelor în incinta Curții de Apel Alba Iulia s-au stabilit următoarele:

– Pentru depunerea cererilor şi a actelor de orice natură sau pentru studiul dosarelor, accesul la birourile registratură şi arhivă este limitat la o singură persoană, în mod etapizat, prin grija jandarmilor care asigură paza instanţei.

– În fiecare zi în care sunt programate şedinţe de judecată, la ora 8.00, grefierul de şedinţă va preda jandarmului de la postul de pază de la intrarea în sediul curţii de apel, lista cauzelor care se judecă în acea zi. În cuprinsul listei va fi înscrisă, în dreptul fiecărei cauze, ora la care este programată dezbaterea cauzei.

– Accesul în clădire al participanţilor, părţilor sau reprezentantului acestora va fi permis cu cel mult 15 minute înaintea orei de strigare a cauzei.

– Jandarmul din postul de pază va chestiona fiecare persoană care doreşte să intre în sediul curţii de apel cu privire la numărul cauzei în care este implicată sau cu privire la biroul (registratură sau arhivă) la care doreşte accesul. Accesul în clădire va fi permis exclusiv persoanelor implicate într-o cauză sau care solicită acces la birourile registratură sau arhivă în intervalul orara 8.30-10.30.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.