Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Măsuri în completare dispuse la nivelul Curții de Apel Alba Iulia, pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecțiilor respiratorii cauzate de COVID-19
13.03.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 13 martie 2020, având în vedere ultimele recomandări pentru instanțele judecătorești cuprinse în Hotărârea Secției pentru judecători a CSM nr. 192/12.03.2020 cu privire la evoluția alarmantă a situației generate de răspândirea la nivel național a infecțiilor respiratorii, Curtea de Apel Alba Iulia a decis modificarea și completarea, după caz, a măsurilor dispuse până în prezent în scop preventiv, potrivit unui comunicat:

– Extinderea perioadei (din 16.03.2020 şi până la data de 04.05.2020) în care Curtea de Apel Alba Iulia va soluţiona exclusiv cauzele cu caracter urgent precum şi cauzele în care există posibilitatea împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale. În 13.03.2020 toate completele de judecată vor lua măsurile corespunzătoare pentru preschimbarea termenului de soluţionare a cauzelor din intervalul 16.03.2020-03.05.2020.

– Termenul de soluționare a cauzelor va fi preschimbat pentru o dată ulterioară zilei de 03.05.2020. Grefierii de şedinţă vor întreprinde toate măsurile necesare în vederea încunoştinţării părţilor şi participanţilor la proces cu privire la preschimbarea termenului de judecată.

– Lista dosarelor care se judecă în fiecare zi va fi adusă la cunoştinţa publicului prin afişare pe portalul instanţei şi va fi comunicată către barourile de avocaţi şi parchete la finalul programului zilei anterioare celei în care se judecă dosarele.

– În completarea măsurilor dispuse în scop preventiv de igienă și dezinfectare s-a stabilit ca aprozii instanței să aerisească și igienizeze sălile de ședințe după soluționarea fiecărei cauze.

– În completarea măsurilor preventive privind accesul persoanelor în incinta Curții de Apel Alba Iulia s-au stabilit următoarele:

– Pentru depunerea cererilor şi a actelor de orice natură sau pentru studiul dosarelor, accesul la birourile registratură şi arhivă este limitat la o singură persoană, în mod etapizat, prin grija jandarmilor care asigură paza instanţei.

– În fiecare zi în care sunt programate şedinţe de judecată, la ora 8.00, grefierul de şedinţă va preda jandarmului de la postul de pază de la intrarea în sediul curţii de apel, lista cauzelor care se judecă în acea zi. În cuprinsul listei va fi înscrisă, în dreptul fiecărei cauze, ora la care este programată dezbaterea cauzei.

– Accesul în clădire al participanţilor, părţilor sau reprezentantului acestora va fi permis cu cel mult 15 minute înaintea orei de strigare a cauzei.

– Jandarmul din postul de pază va chestiona fiecare persoană care doreşte să intre în sediul curţii de apel cu privire la numărul cauzei în care este implicată sau cu privire la biroul (registratură sau arhivă) la care doreşte accesul. Accesul în clădire va fi permis exclusiv persoanelor implicate într-o cauză sau care solicită acces la birourile registratură sau arhivă în intervalul orara 8.30-10.30.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti