Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Unele modificări privind organizarea și funcționarea ANAF
13.03.2020 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial nr. 201 din 12 martie 2020, a fost publicată Hotărârea nr. 174/2020 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Au fost operate următoarele modificări în organizarea și funcționarea ANAF:

– A fost introdus un nou principiu care stă la baza activității Agenției, și anume principiul performanței profesionale.

– Au fost abrogate unele prevederi care se refereau la activitatea Direcției de combatere a fraudelor.

– A fost micșorat numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al ANAF și pentru structurile subordonate, de la 27.582 la 25.582.

– Numărul vicepreședinților ANAF se mișcorează de la 4 la 3 vicepreședinți, iar președintele ANAF, în cazul în care, din motive întemeiate, nu își poate exercita atribuțiile, îl poate delega pe unul dintre aceștia sau pe secretarul general să exercite aceste atribuții, cu informarea ministrului finanțelor publice.

– Se stipulează că funcțiile utilizate de Direcția generală antifraudă fiscală în realizarea atribuțiilor stabilite de lege sunt funcții publice generale și funcții contractuale.

De asemenea, se modifică mai multe anexe, dintre care menționăm Structura organizatorică, Regulamentul privind normele generale și speciale de dotare a personalului Direcției generale antifraudă fiscală și altele.


A se vedea: Inspectorii antifraudă se transferă în cadrul parchetelor pe posturi de specialiști


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.