« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

Unele modificări privind organizarea și funcționarea ANAF
13.03.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial nr. 201 din 12 martie 2020, a fost publicată Hotărârea nr. 174/2020 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Au fost operate următoarele modificări în organizarea și funcționarea ANAF:

– A fost introdus un nou principiu care stă la baza activității Agenției, și anume principiul performanței profesionale.

– Au fost abrogate unele prevederi care se refereau la activitatea Direcției de combatere a fraudelor.

– A fost micșorat numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al ANAF și pentru structurile subordonate, de la 27.582 la 25.582.

– Numărul vicepreședinților ANAF se mișcorează de la 4 la 3 vicepreședinți, iar președintele ANAF, în cazul în care, din motive întemeiate, nu își poate exercita atribuțiile, îl poate delega pe unul dintre aceștia sau pe secretarul general să exercite aceste atribuții, cu informarea ministrului finanțelor publice.

– Se stipulează că funcțiile utilizate de Direcția generală antifraudă fiscală în realizarea atribuțiilor stabilite de lege sunt funcții publice generale și funcții contractuale.

De asemenea, se modifică mai multe anexe, dintre care menționăm Structura organizatorică, Regulamentul privind normele generale și speciale de dotare a personalului Direcției generale antifraudă fiscală și altele.


A se vedea: Inspectorii antifraudă se transferă în cadrul parchetelor pe posturi de specialiști

Cuvinte cheie: ,
Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9, Monitorul Oficial al României, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD