Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

MUȘAT & ASOCIAȚII asistă BERD în legătură cu finanțarea în valoare de 16 milioane de Euro acordată către TeraPlast Group, destinată extinderii activității în România și în regiunea CEE
16.03.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Firma de avocatura MUSAT & ASOCIATII a acordat consultanta juridica Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) cu privire la facilitatea de credit in valoare de 16 milioane de EURO acordata catre TeraPlast Group, unul dintre principalii producatori locali de materiale pentru pietele de constructii, instalatii si proiectare.

Imprumuturile acordate de BERD urmeaza a finanta implementarea proiectelor dezvoltate de grupul TeraPlast in CEE.

Imprumuturile vor fi folosite de catre Wetterbest, producator de tigla metalica, pentru dezvoltarea unei noi unitati de productie si depozitare pentru sisteme pentru acoperisuri. De imprumuturi  va beneficia si  TeraSteel, printre altele, pentru refinantarea unei unitati de productie pentru panouri metalice de tip sandwich din Serbia, precum si in scopul extinderii prezentei companiei la nivel CEE.

Echipa MUSAT & ASOCIATII a fost coordonata de catre Monia Dobrescu, Partener si formata din avocati experimentati, care au oferit consultanta juridica in legatura cu diverse aspecte privind proiectul, printre care Madalina Trifan (Managing Associate) si Cristian Cepesi (Senior Associate).

Monia Dobrescu, Partener si Coordonator al ariei de practica Drept Financiar si Bancar: “Ne place intotdeauna sa contribuim atunci cand vine vorba de a sprijini progresul si extinderea unei afaceri. A fost o placere sa colaboram din nou cu experimentata echipa din cadrul BERD, precum si cu colegii nostri de la Bird & Bird (Londra) si ne-am bucurat sa vedem ca eforturile noastre combinate au dus la un rezultat pozitiv.”

Firma de avocatura MUSAT & ASOCIATII este lider in aria de practica Drept Bancar si Financiar, fiind recunoscuta pentru experienta remarcabila si pentru capacitatea echipei de a gestiona tranzactii atat pe plan local cat si pe plan international.

Echipa de avocati de Drept Bancar si Financiar a firmei  este una dintre cele mai mari din aceasta arie de practica, de pe piata de servicii juridice din Romania. Acorda asistenta juridica unor importante companii internationale, bancilor, precum si altor institutii financiare, cu privire la dezvoltarea si finantarea proiectelor, finantari sindicalizate si finantari prin capital imprumutat, aspecte de reglementare si conformitate, restructurari, credite imobiliare, leasing, constituirea si executarea garantiilor, emiterea de obligatiuni precum si proceduri de insolventa in diverse sectoare ale industriei.

***

Despre MUSAT & ASOCIATII

MUSAT & ASOCIATII (www.musat.ro) este una dintre primele case de avocatura infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand in prezent, 18 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, MUSAT & ASOCIATII acorda servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUSAT & ASOCIATII este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile internationale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la rândul lor nominalizati de aceste publicatii ca facând parte din elita avocaturii de business din România.

In 2018, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul pentru cea mai mare tranzactie M&A în domeniul Pharma în Romania, pentru asistenta acordata Dr. Max in achizitia grupului A&D Pharma, precum si alte premii, acordate pentru ariile de practica: Fuziuni si achizitii/Privatizare, Infrastructura si PPP/Achizitii Publice si Drept Penal.

In 2016, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul pentru cea mai mare tranzactie în domeniul energiei pentru asistenta acordata Sterling Resources in procesul de vânzare a operatiunilor din Romania catre Carlyle International Energy Partners, precum si premiul pentru cea mai mare tranzactie din HORECA pentru asistarea Premier Capital în achizitionarea McDonald’s în Romania. Distinctiile au fost oferite de Ziarul Financiar, In cadrul Galei Avocatilor 2016, editia a VII-a.

In 2015, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul “Firma de avocatura a anului în Romania”, distinctie acordata anual de reputata publicatie britanica “The Lawyer” firmelor de avocati din Europa care au obtinut performante deosebite in anul de referinta.

In anul 2013, MUSAT & ASOCIATII a fost desemnata „Casa de avocatura a anului în Romania”, de catre International Financial Law Review, fiind pentru a doua oara câad Musat & Asociatii isi adjudeca acest valoros premiu, dupa distinctia primita in 2011, anul in care Romania a fost inclusa pentru prima data in lista tarilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea in 2012, MUSAT & ASOCIATII a fost recompensata cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai buna casa de avocatura din Europa Centrala si de Est”, distinctie acordata de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente inregistrate in Romania de echipa de avocati Musat & Asociatii, in ceea ce priveste evolutia portofoliului de mandate in practica de fuziuni & achizitii si strategia de management adoptata.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.