Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

A fost numit un nou avocat general la CJUE. UPDATE: Intrare în funcție
23.03.2020 | JURIDICE.ro

Luni, 23 martie 2020, ținând seama de împrejurările excepționale legate de situația sanitară din Europa, s-a ținut o ceremonie restrânsă de depunere a jurământului la distanță, prin intermediul mijloacelor tehnologice de videoconferință, cu ocazia intrării în funcție a lui Jean Richard de la Tour, în conformitate cu instrucțiunile sanitare în vigoare, potrivit unui comunicat.

Curriculum vitae al lui Jean Richard de la Tour

Născut în 1959; master în drept la Universitatea Paris II (1982); formare profesională de magistrat, Școala Națională de Magistratură, Franța (1984-1986); judecător la Tribunalul de Primă Instanță din Limoges (1986-1988); magistrat la administrația centrală a Ministerului Justiției (1988-1996); consilier referent juridic la Curtea de Casație, Franța (1996-2004); lector de hotărâri la Curtea de Justiție a Comunităților Europene (2004-2006); referent juridic la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, la cabinetul doamnei Pernilla Lindh și apoi la cel al domnului Carl Gustav Fernlund (2006-2012); avocat general la Camera socială a Curții de Casație și consilier special pe lângă Procurorul general al Curții de Casație (2012-2017); prim avocat general la Camera comercială, financiară și economică a Curții de Casație (2017-2020); membru al Comisiei „du rapport et des études” a Curții de Casație (1998-2002); membru al Comisiei pentru revizuirea condamnărilor penale de pe lângă Curtea de Casație (1999-2004); președinte al consiliului de administrație al Institutului Național pentru Formări Notariale, Franța (2016-2020); avocat general la Curtea de Justiție începând cu data de 23 martie 2020.

***

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L-79 din 16 martie 2020, a fost publicată Decizia (UE) 2020/400 a Reprezentanților Guvernelor Statelor Membre din 11 martie 2020 de numire a unui avocat general la Curtea de Justiție.

Astfel, Jean Richard de la Tour a fost numit în funcția de avocat general la Curtea de Justiție pentru perioada cuprinsă între 23 martie 2020 și 6 octombrie 2024.

Jean Richard de la Tour va completa durata rămasă a mandatului lui Yves Bot, care s-a stins în vara anului 2019.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.