Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

A fost numit un nou avocat general la CJUE. UPDATE: Intrare în funcție
23.03.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 23 martie 2020, ținând seama de împrejurările excepționale legate de situația sanitară din Europa, s-a ținut o ceremonie restrânsă de depunere a jurământului la distanță, prin intermediul mijloacelor tehnologice de videoconferință, cu ocazia intrării în funcție a lui Jean Richard de la Tour, în conformitate cu instrucțiunile sanitare în vigoare, potrivit unui comunicat.

Curriculum vitae al lui Jean Richard de la Tour

Născut în 1959; master în drept la Universitatea Paris II (1982); formare profesională de magistrat, Școala Națională de Magistratură, Franța (1984-1986); judecător la Tribunalul de Primă Instanță din Limoges (1986-1988); magistrat la administrația centrală a Ministerului Justiției (1988-1996); consilier referent juridic la Curtea de Casație, Franța (1996-2004); lector de hotărâri la Curtea de Justiție a Comunităților Europene (2004-2006); referent juridic la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, la cabinetul doamnei Pernilla Lindh și apoi la cel al domnului Carl Gustav Fernlund (2006-2012); avocat general la Camera socială a Curții de Casație și consilier special pe lângă Procurorul general al Curții de Casație (2012-2017); prim avocat general la Camera comercială, financiară și economică a Curții de Casație (2017-2020); membru al Comisiei „du rapport et des études” a Curții de Casație (1998-2002); membru al Comisiei pentru revizuirea condamnărilor penale de pe lângă Curtea de Casație (1999-2004); președinte al consiliului de administrație al Institutului Național pentru Formări Notariale, Franța (2016-2020); avocat general la Curtea de Justiție începând cu data de 23 martie 2020.

***

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L-79 din 16 martie 2020, a fost publicată Decizia (UE) 2020/400 a Reprezentanților Guvernelor Statelor Membre din 11 martie 2020 de numire a unui avocat general la Curtea de Justiție.

Astfel, Jean Richard de la Tour a fost numit în funcția de avocat general la Curtea de Justiție pentru perioada cuprinsă între 23 martie 2020 și 6 octombrie 2024.

Jean Richard de la Tour va completa durata rămasă a mandatului lui Yves Bot, care s-a stins în vara anului 2019.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.