Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Consiliul de Mediere. Ședință ordinară (online) – 23 martie 2020. UPDATE: Completare ordine de zi. UPDATE: Decizii adoptate
25.03.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 24 martie 2020, Consiliul de Mediere a informat ca, in contextul epidemiei virusului COVID-19 si a instaurarii Starii de urgenta in Romania, Sedinta Consiliului de Mediere din data de 23 martie 2020 s-a desfasurat online, fiind adoptate urmatoarele hotarari, potrivit unui comunicat:

– Hotararea nr. 57 conform careia se prelungeste pana la data sistarii Starii de urgenta + 30 zile (in situatia in care nu se depaseste data de 31.12.2020) termenul acordat mediatorilor pentru a face dovada achitării taxelor anuale profesionale aferente anilor 2017, 2018 si 2019, in vederea scutirii acestora de la plata taxelor anuale profesionale pentru perioada 2009 – 2016.

– Hotararea nr. 58 conform careia se prelungeste pana la data sistarii Starii de urgenta + 30 zile (in situatia in care nu se depaseste data de 31.12.2020) termenul pana la care poate fi achitata taxa anuala profesionala pentru anul 2020 cu o reducere de 50% de catre mediatorii care nu figureaza cu taxa anuala profesionala aferenta anului 2019 ca fiind restanta in evidentele contabile ale Consiliului de Mediere (taxele sunt achitate la zi);

– Hotararea nr. 59 conform careia se suspenda pana la data sistarii Starii de urgenta + 30 zile desfasurarea procedurii disciplinare pentru mediatorii care înregistrează restanțe privind achitarea taxei anuale profesionale.

Consiliul de Mediere recomandă acordarea unei atenții deosebite măsurilor de prevenție și protecție sanitară (mască, mănuși, dezinfectant, distanță socială etc) în scopul păstrării sănătații publice la nivel național atunci când medierile se desfășoră în prezența părților, conform procedurii uzuale.

În vederea reducerii la maxim a riscurilor cu privire la o posibilă contaminare cu virusul COVID-19, Consiliul de Mediere recomandă desfășurarea activității de mediere de către mediatorii autorizați, acolo unde este posibil, în mediul online, prin mijloacele tehnice uzual disponibile (calculator, telefon, tabletă, etc), cu respectarea cerințelor legale si principiilor medierii.
Consiliul de Mediere urmărește cu preocupare și responsabilitate evoluția evenimentelor din perioada situației de urgență și recomandă mediatorilor desfășurarea activitații profesionale doar în deplină siguranță, cu respectarea tuturor normelor legale speciale în vigoare.

***

Miercuri, 18 martie 2020, Consiliul de Mediere a completat ordinea de zi cu urmatoarele puncte, potrivit unui comunicat:

5. in contextul epidemiei virusului COVID-19, adoptare hotarare conform careia se prelungeste termenul acordat mediatorilor care sunt scutiti de la plata taxelor anuale profesionale pentru perioada 2009 – 2016 in situatia in care fac dovada achitarii taxelor anuale profesionale aferente anilor 2017, 2018 si 2019;
6. in contextul epidemiei virusului COVID-19, adoptare hotarare conform careia se prelungeste termenul pana la care poate fi achitata taxa anuala profesionala pentru anul 2020 cu o reducere de 50% de catre mediatorii care nu figureaza cu taxa anuala profesionala aferenta anului 2019 ca fiind restanta in evidentele contabile ale Consiliului de Mediere (taxele sunt achitate la zi);
7. adoptare hotarare referitor la suspendarea desfasurarii procedurii disciplinare pentru mediatorii care inregistreaza restante privind achitarea taxei anuale profesionale, pe durata functionarii starii de urgenta in Romania.

***

Luni, 16 martie 2020, Consiliul de Mediere a anuntat convocarea sedintei Comisiei permanente si a Consiliului in ziua de luni, 23 martie 2020, ora 11.30 si respectiv ora 12.00, potrivit unui comunicat semnat de Mihai-Iulian Munteanu, Presedinte.

Avand in vedere dispozitiile autoritatilor din domeniul sigurantei sanatatii publice referitoare la prevenirea si limitarea efectelor infectarii cu virusul COVID-19, sedinta se va desfasura online.

Ordinea de zi:
1. adoptarea Regulamentului de Organizare si Functionare a Institutului de Formare al Consiliului de Mediere
2. aspecte privind actualizarea Tabloului Mediatorilor
3. autorizari / avizari / reacreditari
4. diverse.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.