« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Executori judecătoreşti
Official partner: Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti din România
Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti
JURIDICE

UNEJ se raliază eforturilor UNBR privind necesitatea aplicării măsurilor de sprijin pentru reducerea efectelor economice negative provocate de coronavirus
18.03.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Marți, 17 martie 2020, având în vedere nevoia adoptării de către instituțiile statului a unor măsuri urgente pentru starea economiei în contextul pandemiei provocate de noul coronavirus, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești a informat că se raliază demersului inițiat de Uniunea Națională a Barourilor din România privind necesitatea aplicării măsurilor de sprijin, pentru reducerea efectelor economice negative provocate de coronavirus, tuturor profesioniștilor independenți, inclusiv a executorilor judecătorești, potrivit unui comunicat.

Prin exercitarea atribuțiilor conferite de lege, executorii judecătorești îndeplinesc un serviciu public, finanțat din fonduri proprii, constituite din onorarii. Urmare a situației deosebite existente, ei sunt puși in situația de a-și limita volumul de activitate cu afectarea în mod direct a veniturilor necesare asigurării mijloacelor de trai dar si a salariilor personalului angajat. Acest fapt este cauzat de condițiile care au impus emiterea Decretului privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, care implică reducerea programului şi a sferei de activitate a birourilor executorilor judecătorești, închiderea sau adoptarea unor măsuri de către unele instituții publice, unități bancare sau societăți comerciale care contribuiau la efectuarea, cu celeritate, a activității de executare silită.

Astfel, executorii judecătorești sunt în imposibilitatea obiectivă de a-și exercita activitatea la un nivel la care să poată subzista economic, luând în considerare faptul că reprezintă o profesie liberală cu obligații, ca oricare alt contribuabil, privind plata contribuțiilor și taxelor la stat.

Totodată, Uniunea Naționala a Executorilor Judecătorești atrage atenția autorităților implicate in adoptarea masurilor de limitare a efectelor stării de urgență că executorii judecătorești, ca de altfel toate profesiile liberale, au fost omise la elaborarea Legii nr. 19/2020, astfel ca nu a fost reglementată nicio modalitate de asigurare pentru aceștia a unui venit in cazul in care ar fi nevoiți să rămână la domiciliu pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ.

 
Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, Executori judecătorești | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD