Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Baroul Alba. Măsuri în vederea limitării efectelor negative ale pandemiei COVID-19 asupra avocaților
19.03.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 17 martie 2020, având în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, declararea Pandemiei de către Organizația Mondială a Sănătății și decretarea instituirii stării de urgență pe teritoriul României, Consiliul Baroului Alba s-a întrunit în ședință extraordinară, potrivit unui comunicat semnat de av. Mihai Baco, Decan.

Au fost puse în discuție măsurile ce pot fi luate de către Consiliu în limitele competenței sale legale în vederea limitării efectelor negative pe care situația excepțională cu care ne confruntăm le poate avea asupra colegilor avocați membri ai Baroului Alba.

Au fost analizate toate propunerile primite de la colegi la secretariatul Baroului Alba în sensul de a se dispune amânări la plată/eșalonarea plății contribuțiilor obligatorii la Casa de Asigurări a Avocaților. Suntem conștienți de faptul că aceste contribuții și majorările pe care le generează întârzierile la plata lor reprezintă pentru avocați partea cea mai împovărătoare a obligațiilor de plată cu caracter profesional. În acest sens, Consiliul Baroului Alba a întreprins demersurile care se impun atât la Casa de Asigurări a Avocaților Filiala Alba cât și la Casa de Asigurări a Avocaților din România precum si la Consiliul UNBR, care are competența legală de a dispune, solicitându-le adoptarea unor hotărâri care să asigure facilități de plată a acestor contribuții în perioada care va urma. Aceste propuneri s-au regăsit în solicitările Filialei Alba a Casei de Asigurări a Avocaților trimise spre aprobare Consiliului UNBR.

În ce privește acordarea de indemnizații pentru avocați, având în vedere specificul activității noastre – aceea de profesie liberală – precum și destinația specială a fondului de rezervă și a fondului de solidaritate, Consiliul Baroului Alba nu poate decide schimbarea destinației acestora, neexistând nici un temei legal care să permită acest lucru.

Consiliul Baroului Alba recomandă tuturor colegilor avocați desfășurarea activității în condiții de interacțiune cât mai redusă cu publicul, având în vedere faptul că protecția sănătății fiecăruia dintre noi este prioritară.

În toată această perioadă, activitatea de asistență judiciară obligatorie trebuie să se desfășoare în condiții cât mai apropiate de starea de normalitate, fiind luate măsurile necesare de evitare a perturbării acestei activități. Coordonatorii SAJ vor asigura comunicarea cu avocații și respectiv cu instanțele/parchetele și organele de urmărire penală prin mijloace electronice de comunicare.

:: Hotărârea nr. 32 din 17 martie 2020

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.