Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

CE deferă Portugalia și Slovacia CJUE pentru neefectuarea la timp a unor plăți


19 aprilie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Miercuri, 19 aprilie 2023, Comisia Europeană a decis să defere Portugalia și Slovacia Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru neaplicarea corectă a normelor din Directiva privind combaterea întârzierii în efectuarea plăților (Directiva 2011/7/UE), potrivit unui comunicat.

În 2017, Comisia a lansat procedura de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva Slovaciei pentru întârzieri excesive în efectuarea plăților de către spitalele publice către furnizorii lor. Aceste întârzieri afectează competitivitatea și reziliența întreprinderilor care lucrează în sectorul sănătății, în special a IMM-urilor, deoarece adesea acestea nu dispun de lichidități. În timpul crizei COVID-19, aceste întreprinderi au jucat un rol esențial în menținerea în funcțiune a spitalelor. Întârzierea în efectuarea plăților poate reduce capacitatea întreprinderilor de a funcționa, de a recruta mai mult personal sau de a face investițiile necesare pentru a se dezvolta. În ceea ce privește Portugalia, cazul se referă la plăți întârziate la mai multe niveluri ale administrațiilor publice. În urma lansării procedurii în 2017, Comisia a monitorizat îndeaproape situația, dar constată că s-au înregistrat îmbunătățiri insuficiente, în special în cele două regiuni autonome Azore și Madeira.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri