Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

CE deferă Slovacia CJUE pentru neabordarea în mod suficient a discriminării copiilor romi în școli


20 aprilie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Miercuri, 19 aprilie 2023, Comisia Europeană a decis să defere Slovacia Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru neabordarea în mod eficient a problemei segregării romilor în cadrul procesului de educație a copiilor romi, potrivit unui comunicat.

Normele UE privind egalitatea rasială (Directiva 2000/43/CE) interzic cu strictețe discriminarea bazată pe originea etnică în domenii-cheie ale vieții, inclusiv în educație. Cu toate acestea, în Slovacia, copiii romi sunt adesea plasați în școli speciale pentru elevii cu handicapuri mintale ușoare. Mulți copii romi care frecventează învățământul general sunt, de asemenea, segregați, în clase sau în școli separate. Comisia a inițiat o procedură de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva Slovaciei în 2015 și a trimis un aviz motivat în 2019. De atunci, Slovacia a întreprins o serie de reforme legislative și a adoptat mai multe strategii și planuri de acțiune pentru a promova incluziunea romilor în educație. Cu toate acestea, după evaluarea atentă a măsurilor respective și după monitorizarea situației de la fața locului, Comisia a concluzionat că reformele întreprinse până în prezent sunt insuficiente.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri