Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

ONRC lucrează exclusiv online, un certificat valid de semnătura electronică calificată fiind esenţial
16.03.2020 | certSIGN

Secţiuni: Covid 19 Legal React, Cyberlaw, Drept civil, Drept comercial, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Odată cu instituirea stării de urgenţă în România timp de 30 de zile, reglementată prin Decretul nr. 195/2020, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a anunţat că activitatea ONRC și a oficiilor registrelor comerțului de pe lângă tribunale se va desfăşura numai prin mijloace electronice, în contextul situaţiei epidemiologice internaţionale determinate de răspânirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Astfel, depunerea cererilor se va putea realiza exclusiv prin e-mail şi online, prin intermediul portalului de servicii online al Oficiului Național al Registrului Comerțului, în ambele cazuri fiind obligatorie semnarea documentelor cu o semnătură electronică calificată. Lista completă a cererilor care pot fi depuse direct online prin portalul ONRC dedicat o puteţi consulta aici.

IMPORTANT! Înainte de utilizarea mijloacelor electronice, este esenţial să verificaţi valabilitatea certificatului de semnătură electronică. În cazul în care deţineţi un certificat calificat certSIGN şi vă apropiaţi de finalul perioadei de valabilitate, puteţi realiza reînnoirea online a acestuia, fără a mai fi necesară deplasarea la sediile certSIGN/băncilor partenere.

Vă reamintim că, potrivit art. 25 alin. (2) din Regulamentul UE nr. 910/2014 (eIDAS) privind identificarea electronică, o semnătură electronică calificată are efectul juridic echivalent al unei semnături olografe.

Şi în afara situaţiilor excepţionale, certificatul digital calificat pentru semnătură electronică poate fi utilizat:
– în activitatea profesională a specialiştilor din domeniu (transmiterea electronică a documentelor la instanţă, semnarea contractelor cu clienţii/partenerii);
– în relaţia cu instituţiile statului (transmiterea documentelor către Inspectoratul Teritorial de Muncă, depunerea declaraţiilor fiscale la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, depunerea de documente la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului);
– pentru optimizarea proceselor interne (semnarea contractelor de muncă, semnarea facturilor electronice, semnarea contractelor de colaborare etc.).

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti