Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Mucenicii de la și de după Fântâna Albă


20 aprilie 2023 | Antonie POPESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Antonie Popescu

Antonie Popescu

Mucenicii de la Fântâna Albă

Era în ziua de Paști a anului 1941.
După slujba de la Biserică oamenii s-au încolonat cu praporii înainte și au pornit în refugiu spre Țara liberă, cântând „Hristos a Înviat!” și „Cu noi este Dumnezeu”…
Așa au început să-i secere cu mitralierele, ca pe spice, militarii Armatei Roșii a URSS, care ocupând după 28 iunie 1940 Nordul Bucovinei și Basarabia, provoca și intrarea Regatului României în Al Doilea Război Mondial.
În acea zi de 1 aprilie 1941, între 2.000 şi 4.000 de români au fost ucişi mișelește de către trupele sovietice când încercau să treacă în România neocupată.

VEȘNICA LOR POMENIRE!

Încă nu există un Memorial Fântâna Albă – Varnița… și timpul așterne uitarea peste aceste abominabile crime – în legătură cu care puteți viziona un documentar cutremurător aici (VIDEO)!

Crime împotriva umanității, rămase nepedepsite, încă!

De aceea se vor fi și repetat…

Mucenicii de după Fântâna Albă

Chiar dacă eliberată după 22 iunie 1941, sfârșitul războiului aducea țara noastră înapoi sub ocupație și dominație sovietică, în cea mai lungă și neagră noapte din istoria ei, comunismul…

Anii au trecut și, în 1992, aceeași Armată Roșie s-a revărsat asupra Basarabiei la Nistru. Noi cu poduri de flori la Prut, iar inamicul răspundea cu poduri de sânge pe Nistru, masacrând inocenți!

Au urmat alte foste republici unionale ca Georgia și Cecenia…

În 2022, inamicul avea să invadeze Ucraina, în aceleași scopuri criminale la scară mare, așa cum declară Prigojin, sfetnicul lui Putin și conducător al unor gărzi de mercenari renumiți prin cruzimi, care luptă pentru Rusia în Ucraina.

Astfel, declarația sa din Săptămâna Patimilor de anul acesta – citată de „Realitatea” – despre bilanțul și premeditarea crimelor împotriva umanității nu lasă loc de interpretări:

Opțiunea ideală este de a anunța sfârșitul operațiunii militare speciale, de a informa pe toată lumea că Rusia a obținut rezultatele pe care le-a planificat și, într-un fel, chiar le-am obținut. Am măcinat un număr uriaș de soldați ai Forțelor Armate ale Ucrainei și putem să raportăm că ne-am îndeplinit sarcina.

Teoretic, Rusia a primit deja această oprire completă, prin distrugerea unei mari părți din populația masculină activă a Ucrainei, prin intimidarea unei alte părți a acesteia, care a fugit în Europa.

Rusia a tăiat Marea Azov și o mare parte din Marea Neagră, a confiscat o bucată grasă din teritoriul Ucrainei și a creat un coridor terestru spre Crimeea.

În același timp, Prigojin consideră că există o problemă pe care a provocat-o războiul: „Dacă mai devreme Ucraina făcea parte din fosta Rusie, acum este un stat cu orientare absolut națională.

Sub ce blestem se află Rusia și cine i-l va dezlega?

Avocat Antonie Popescu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică