Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Comunicare profesională Comunicate profesioniști Construcții Corporate Drept civil SELECTED

Reff & Asociații | Deloitte Legal a obținut în fața Tribunalului București o soluție de referință care confirmă validitatea şi încetează suspendarea Planului Urbanistic Zonal Coordonator al Sectorului 2 al Capitalei

1 martie 2023 | JURIDICE.ro

O echipă multidisciplinară de avocați specializați în litigii administrative şi respectiv în dreptul urbanismului din cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal a reprezentat Promenada Mall București SRL, din cadrul grupului NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar, dezvoltator și operator de centre comerciale, după valoarea portofoliului, din Europa Centrală şi de Est, în cadrul litigiului în care Tribunalul Bucureşti a respins cererea de anulare a Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 339/2020 prin care a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal Sector 2 (PUZ Coordonator Sector 2).

Hotărârea Tribunalului poate fi atacată cu recurs în fața Curții de Apel București, dar aceasta pune capăt, chiar de la data pronunțării ei, măsurii suspendării PUZ Coordonator Sector 2 care fusese dispusă de instanțele de judecată în cursul anului 2022.

Această soluție reprezintă un moment de inflexiune în evoluția litigiilor în domeniul urbanismului, care au generat incertitudine și au afectat investiții foarte importante în imobiliarul și infrastructura capitalei. Echipa de avocați care a contribuit la obținerea soluției i-a inclus pe Ana Galgoțiu-Săraru, Senior Managing Associate, Lucian Savin, Senior Associate, şi Alexandra Tuţă, Associate, din cadrul practicii de litigii administrative coordonate de Mihnea Galgoţiu-Săraru, Partener, respectiv Diana Stan, Managing Associate, şi Andreea Caragea, Associate, din cadrul practicii de drept imobiliar, coordonate de Irina Dimitriu, Partener.

„Soluţia reconfirmă că, atunci când decid să îşi exercite drepturile în justiţie, investitorii pot obţine protecţia instanţelor de judecată din România, inclusiv în materia specializată a urbanismului. De asemenea, suntem bucuroşi că am putut contribui la înlăturarea incertitudinii cu privire la posibilitatea autorităţilor din cadrul Sectorului 2 de a emite în prezent documentaţii de urbanism şi autorizaţii de construire în baza PUZ Coordonator existent”, a declarat Ana Galgoţiu-Săraru, Senior Managing Associate la Reff & Asociații | Deloitte Legal, coordonatoarea echipei de proiect care a asigurat reprezentarea clientului în faţa instanţelor de judecată.

„Ne bucurăm că această soluție creează premisele deblocării dezvoltărilor imobiliare cel puțin pentru Sectorul 2 şi sperăm că acesta este doar primul pas în restabilirea securității juridice de care este nevoie pentru continuarea dezvoltărilor imobiliare sustenabile la nivelul întregii Capitale. Apreciem ca acesta este doar un prim pas în clarificarea diverselor problematici în materia urbanismului, la care se vor adăuga complexitățile inerente generate de adoptarea în viitor a Codului amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor, pe care echipa noastră de experți este pregătită să le soluționeze în modul cel mai eficient și judicios pentru clienții noștri”, a adăugat Diana Stan, Managing Associate la Reff & Asociații | Deloitte Legal, expertul coordonator în materia dreptului urbanismului din cadrul societății de avocați.

Practicile de litigii din cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal includ peste 20 de avocați şi colaborează strâns cu profesioniști din toate ariile de practică din cadrul reţelei Deloitte, inclusiv consultanţi fiscali şi financiari sau experți în gestionarea riscului și în transformare digitală, prin aportul cărora abordează distinctiv întregul spectru de litigii relevant pentru mediul de afaceri, inclusiv cauze fiscale, dispute comerciale şi administrative sau arbitraje.

Practica de drept imobiliar din cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal beneficiază, la rândul ei, de peste 15 ani, de o largă recunoaștere (inclusiv în clasamente internaționale precum Legal 500) drept una dintre cele mai importante echipe de avocați specializați în acest domeniu, care a asistat în multe dintre cele mai mari și complexe tranzacții și dezvoltări imobiliare din România, deseori considerate de presa de specialitate „tranzacția anului”.

Evenimente juridice

Servicii JURIDICE.ro

Arbitraj comercial

Cu o echipă de 75 de avocați specializați în principalele discipline ale dreptului afacerilor, precum financiar-bancar, concurență, muncă, energie și mediu, insolvență, litigii, societar, fuziuni și achiziții, achiziții publice și imobiliar, precum și optimizare de procese juridice și adopția noilor tehnologii, Reff & Asociații | Deloitte Legal este una dintre cele mai importante societăți de avocați din România și membră a rețelei globale Deloitte Legal, care reunește peste 2.500 de avocați în 80 de țări.

Pentru mai multe informații despre Reff & Asociații | Deloitte Legal, accesați www.reff-associates.ro. Pentru mai multe informații despre rețeaua globală Deloitte Legal, accesați www.deloittelegal.com.

:: English version

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale