Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Comisia Permanentă a UNBR propune un set de măsuri pentru sprijinirea avocaților ca urmare a stării de urgență
20.03.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Covid 19 Legal React, Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 19 martie 2020, pentru a răspunde vocației sale de interes general, Uniunea Națională a Barourilor din România a informat că apreciază că se impun măsuri sustenabile, dar care să nu afecteze serviciile organelor profesiei și dreptul avocaților la asigurările sociale. Acestea survin într-un context excepțional ce nu putea fi previzionat și care impune măsuri excepționale pentru următoarele 3 luni, potrivit unui comunicat semnat de prof. univ. dr. av. Traian Briciu, Președinte.

Aceste măsuri previn efectele restrângerilor care este posibil să intervină în activitatea profesională a avocaților.

După analizarea concluziilor Comisiei de lucru privind evaluarea impactului stării de urgență asupra colegilor avocați, care a preluat propunerile înaintate de avocați, barouri și Casa de Asigurări a Avocaților (CAA) la adresele de mail uniune@unbr.ro sau unbr@unbr.ro, potrivit Comunicatului emis în data de 16.03.2020, Comisia Permanentă a decis să înainteze Consiliului UNBR următorul set de propuneri:

1. Pentru toate taxele și contribuțiile datorate de avocați pentru formarea bugetului baroului și a fondurilor Casei de Asigurări a Avocaților (CAA) și ale filialelor, care sunt scadente începând cu data de 16.03.2020, majorările de întârziere se stabilesc la 0%.
2. Se suspendă calcularea majorărilor de întârziere pentru datoriile contributive ale avocaților, acumulate anterior datei de 16.03.2020.
3. Procedurile privind controlul avocaților cu privire la plata taxelor și contribuțiilor prevăzute la pct. 1 și 2 se suspendă. Nu se încep proceduri noi.
4. Procedurile privind suspendarea calității de avocat ȋn temeiul art. 27 alit. c) din Legea nr.51/1995 se suspendă. Nu vor începe proceduri noi.
5. Pentru toate contribuțiile pe care filialele C.A.A. le datorează potrivit art. 13-15 din Legea nr.72/2016, care sunt scadente, începând cu 16.03.2020, majorările de întârziere se stabilesc la 0%.
6. Se suspendă calcularea majorărilor de întârziere pentru datoriile filialelor față de C.A.A., acumulate anterior datei de 16.03.2020. Calculul acestora se va relua de la data menționată în hotărârea care se va adopta de Consiliul U.N.B.R.
7. Stabilirea unei proceduri unice (simple) privind obținerea indemnizației pentru pierderea temporară a capacității de muncă.

Perioada propusă pentru aplicarea măsurilor prevăzute la alin. (1) pct. 1-6 este de 3 luni începând cu data de 16.03.2020, data declarării stării de urgență.

Măsurile prevăzute la pct. 1 și 2 se vor lua pe baza cererii avocatului care va indica pe propria răspundere și cuantumul veniturilor profesionale.

După încetarea măsurilor economice cu caracter excepțional prevăzute la alin. (1) pct. 1-6, regularizarea plăților se va realiza ȋn mod eșalonat.

Procedurile necesare pentru implementarea măsurilor prevăzute la alin. (1), inclusiv perioada și modalitatea de regularizare prevăzută la alin. (4), respectiv formatul cererii menționate anterior se va adopta de către Consiliul UNBR, odată cu aprobarea propunerilor Comisiei Permanente.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti