Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Modelul declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2
23.03.2020 | JURIDICE.ro

Duminică, 22 martie 2020, Ministerul Afacerilor Interne a dat publicității Modelul declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21 martie 2020, potrivit unui comunicat.

Declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21 martie 2020, obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie 2020.

:: Model Declarație pe proprie răspundere
:: Model Adeverință angajator


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Modelul declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2”

  1. Constantin POPA spune:

    Ce valoare juridică are modelul declarației? Stiu că pare o problemă minoră în contextul actual, dar nu cred că abordarea juridică a tuturor problemelor ar trebui abandonată.
    Pe de altă parte : declarația ”poate fi” completată olograf. Aceasta înseamnă : ”și” olograf sau ”numai” olograf (ultima variantă fiind propagată de unele posturi TV/Radio)?
    Chiar o fi atât de dificil să scriem românește, clar și precis?
    În situații de urgență precizia este / ar trebui să fie un imperativ tocmai pentru ca oricine să înțeleagă, dincolo de orice îndoială, ce poate și ce nu poate să facă – inclusiv autoritățile (ieri, un echipaj de poliție locală dintr-o comună atașată Timișoarei interzicea accesul prin comună pe singura legătură a Timișoarei cu autostrada!)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.