Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Avocat din oficiu. Anulare recurs
24.03.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Jurisprudență curentă ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că în situația în care cererea de recurs nu este motivată și nici nu a fost depus ulterior un memoriu separat care să cuprindă motivele de recurs (pentru situația curgerii unui nou termen de recurs), instanța va anula recursul. În speță, ca urmare a admiterii cererii de acordare a ajutorului public judiciar sub forma asistenţei juridice şi sub forma scutirii de plata taxei de timbru aferentă recursului, Înalta Curte a solicitat Baroului București desemnarea unui avocat din oficiu pentru acordarea asistenţei judiciare gratuite reclamantei, fiind desemnat avocatul F., un nou termen de recurs (și de motivare a acestuia) începând să curgă la data emiterii imputernicirii avocațiale (12 iulie 2018) și care s-a împlinit la 13 august 2018. În lipsa motivării recursului, instanța supremă a anulat recursul. (Decizia nr. 1012 din 22 mai 2019, pronunțată de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti