Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Avocat din oficiu. Anulare recurs


24.03.2020 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Jurisprudență curentă ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că în situația în care cererea de recurs nu este motivată și nici nu a fost depus ulterior un memoriu separat care să cuprindă motivele de recurs (pentru situația curgerii unui nou termen de recurs), instanța va anula recursul. În speță, ca urmare a admiterii cererii de acordare a ajutorului public judiciar sub forma asistenţei juridice şi sub forma scutirii de plata taxei de timbru aferentă recursului, Înalta Curte a solicitat Baroului București desemnarea unui avocat din oficiu pentru acordarea asistenţei judiciare gratuite reclamantei, fiind desemnat avocatul F., un nou termen de recurs (și de motivare a acestuia) începând să curgă la data emiterii imputernicirii avocațiale (12 iulie 2018) și care s-a împlinit la 13 august 2018. În lipsa motivării recursului, instanța supremă a anulat recursul. (Decizia nr. 1012 din 22 mai 2019, pronunțată de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro