Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Facultatea de Drept, Universitatea din București. Tranziția spre sistemul de învățare on-line a avut loc în timp record
23.03.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 20 martie 2020, Facultatea de Drept a Universității din București a informat că a reușit, într-un timp record, mutarea activității didactice în mediul on-line. Astfel, încă din prima parte a zilei de 12 martie 2020, imediat după luarea deciziei de a suspenda activitățile obișnuite de predare (“față în față”) de către Universitatea din București, Facultatea de Drept a demarat un plan riguros pentru migrarea activității didactice în sistemul virtual, prin utilizarea platformei Google Suite for Education, potrivit unui comunicat.

În aceeași zi, au fost puse la dispoziția cadrelor didactice ale facultății tutoriale în scopul instruirii pentru folosirea acestei facilități, acordându-se și sprijin individual tuturor colegilor care au solicitat asistență. În ziua de 15 martie 2020, a avut loc o instruire comună prin intermediul platformei video. Studenții au primit, la rândul lor, tutoriale și sprijin tehnic pentru a accesa facilitățile platformei.

În prezent, cursurile și seminarele se desfășoară conform orarului de către aproximativ 95% dintre cadrele didactice. Au fost organizate, în perioada 12-18.03.2020, un număr de 210 sesiuni video, cu o medie de 45 studenți/sesiune (max. 324 de persoane) și numeroase alte activități, efectuate prin intermediul funcționalităților Chat și Classroom. Feedback-ul primit de la studenți este în general foarte bun. Utilizarea platformelor poate fi urmărită în timp real iar înregistrarea sa permite verificarea îndeplinirii activității.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.