Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Baroul Prahova. Măsuri pentru limitarea efectelor negative determinate de diminuărea activităţii profesionale din cauza situaţiei epidemiologice generate de răspândirea coronavirusului COVID-19
20.03.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 19 martie 2020, Baroul Prahova a dat publicitatii Decizia Consiliului nr. 58 din 18 martie 2020.

Avand in vedere momentele dificile prin care trece intreaga profesie de avocat datorate epidemiei generate de Covid 19, precum si emiterea de catre Presedintele Romaniei a Decretului nr. 195/16.03.2020, Decanul Baroului Prahova, in temeiul atributiilor conferite de art. 57 al. 1 lit. f) si g) din Legea nr. 51/1995, in considerarea dispozitiilor art. 51 al. 2 raportat la art. 51 al. 1 din Decret:

DECIDE:

Art. 1. Se constituie Comitetul pentru Situatii de Urgenta format din decan Emanuela Antonescu, prodecan Florin Ichim, Consilier Mihai Barbu si consilier Cosmin Gradinaru.

Art. 2. Se instituie masuri de prevenire constand in:
– Aprovizionarea cu produse dezinfectante pe baza de alcool si clor, necesare pentru prevenirea raspandirii infectiei cu virusul COVID-19 si folosirea acestora in toate locurile unde se desfasoara activitati specifice;
– Interzicerea accesului persoanelor straine in sediul Baroului si in spatiile destinate SAJ din incinta instantelor de judecata;
– Efectuarea platilor si incasarilor prin intermediul conturilor bancare;
– Efectuarea comunicarilor cu avocatii si cu tertii prin intermediul postei electronice;
– Actualizarea adreselor de posta electronica de catre toti avocatii membri ai Baroului Prahova;

Art. 3. Toate aceste masuri sunt aduse la indeplinire prin control si supraveghere de catre decan Emanuela Antonescu si prodecan Florin Ichim.
In situatia in care apare indisponibilitatea / incapacitatea exercitarii functiilor de conducere de catre decan si/sau prodecan, ordinea de succesiune (continuarea activitatii) va fi urmatoarea:
– In situatia in care decanul va fi in imposibilitate sa-si exerecite functia, va fi inlocuit de catre prodecan;
– In situatia in care prodecanul va fi in imposibilitate sa exercite functia de decan, acesta va fi inlocuit de consilier Mihai Barbu;
– In situatia in care consilier Mihai Barbu va fi in imposibilitate de a exercita aceasta functie de conducere, va fi inlocuit de consilier Cosmin Gradinaru.

Art. 4. In situatia in care apare indisponibilitatea/incapacitatea exercitarii functiilor de conducere, metoda de comunicare intre persoanele care reprezinta Comitetul pentru situatii de urgenta va fi prin email, prin mesaje pe grupul de whatsapp special creat sau in sistem videoconferinta.

Art. 5. In aceasta perioada va continua activitatea de reprezentare si asistenta juridica a clientilor cu repectarea normelor sanitare impuse de Decretul nr. 195/16.03.2020 si avand in vedere restangerile generate de reducerea activitatii in domeniul justitiei.

Art. 6. Se vor luat toate masurile necesare pentru asigurarea permanentei serviciilor de asistenta judiciara in cauzele prevazute in Decretul nr. 195/16.03.2020.

Art. 7. Serviciul Secretariat va aduce la indeplinire prevederile prezentei decizii care va fi publicata pe pagina web a Baroului Prahova si afisata la sediul Baroului.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.