Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Funcționarea Baroului Timiș în perioada stării de urgență
23.03.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Duminică, 22 martie 2020, Baroul Timiș a informat că începând cu data de 23 martie 2020, pe toată durata stării de urgență decretată prin Decretul nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, emis de Președintele României, programul de funcționare al Baroului Timiș și al CAA Filiala Timiș este cel normal, de luni până vineri, 8:00-16:00, cu următoarele particularități, potruvut unui comunicat:

1. Accesul avocaților în sediul Baroului Timiș este suspendat; cu titlu excepțional, cu acordul responsabilului SAJ Timiș sau al Decanului Baroului Timiș, se permite accesul membrilor SAJ, dacă activitatea judiciară o cere.

2. Accesul publicului în sediul Baroului Timiș este suspendat.

3. Toate comunicările între Baroul Timiș și CAA Filiala Timiș, pe de-o parte și, respectiv, avocați, instanțe de judecată, parchete, inspectorate de poliție, instituții publice, persoane fizice sau juridice de drept privat, pe de altă parte, se realizează exclusiv în format electronic (email/fax), la următoarele date de contact:
Baroul Timiș, telefon/fax: +40 256 498 055, e-mail: contact@baroul-timis.ro
CAA Filiala Timiș, telefon/fax: +40 256 498 055, e-mail: caavtimis@yahoo.ro.

4. Plata oricăror sume de bani datorate cu orice titlu către Baroul Timiș și/sau CAA Filiala Timiș, se realizează prin virament bancar sau prin utilizarea aplicației de plată disponibilă pe platforma internă a avocaților membri ai Baroului Timiș, utilizând următoarele date de plată:
BAROUL TIMIȘ, CIF 4759527, Cont: RO15BREL0002001437590100, Libra Internet Bank Timișoara
CAA Filiala TIMIȘ, CIF 9430265, Cont: RO56BREL0002001436770100, Libra Internet Bank Timișoara

Plata oricăror sume de bani datorate cu orice titlu de către Baroul Timiș și/sau CAA Filiala Timiș către avocați sau către orice alt destinatar, se realizează prin virament bancar.

5. Baroul Timiș ia toate măsurile corespunzătoare pentru asigurarea permanenței funcționării pentru a asigura, pe durata stării de urgență, desfășurarea actului de justiție, în condițiile prevăzute de decret.

II. Baroul Timiș recomandă membrilor săi:

1. Formele de exercitare a profesiei să nu își înceteze activitatea. În pofida reducerii activității instanțelor, activitatea juridică va avea o pondere semnificativă ȋn societate și ȋn această perioadă, iar avocații trebuie să susțină această nevoie socială.

2. Cu respectarea strictă a regulilor de concurență prevăzute ȋn Statutul profesiei de avocat, avocații vor rămâne în strânsă legătură cu clienții, fiind încurajată discutarea cu clienții curenți despre problemele juridice întâmpinate ȋn această perioadă, cum le afectează starea de urgență activitatea sau ce anume planuri de organizare au ȋn vedere și dacă pot fi ajutați.

3. Se recomandă ca formele de exercitare a profesiei să adopte din timp măsuri suplimentare pentru:
a) protejarea documentelor pentru situația în care clădirea sediului profesional ar face obiectul unei intervenții pentru dezinsecție;
b) facilitarea accesului la documentele pentru activitatea curentă în cazul imposibilității accesului ȋn clădirea sediului (scanarea documentelor; documentele confidențiale ținute ȋn dulapuri închise etc.). Aceste scenarii sunt posibile și fiecare forma de exercițiu a profesiei trebuie să aibă un plan care să ȋi permită desfășurarea activității ȋn aceste situații.

4. Se recomandă ca formele de exercitare a profesiei să adopte norme clare privind măsuri de disciplină sanitară și de organizare a activității, precum:

a) Avocații colaboratori sau salarizați ȋn interiorul profesiei, precum și personalul de suport vor lucra de acasă, în măsura în care prezența lor la birou nu este strict necesară; se vor stabili norme interne pentru o bună comunicare în echipele de lucru.

b) Pentru cei care lucrează de la domiciliu:
– să fie disponibili ȋn același regim ca și ȋn timpul activității anterioare stării de urgență;
– să fie utilizate mijloacele de comunicare on-line; se pot institui, acolo unde este cazul, rețele care să susțină conectarea simultană a mai multor utilizatori;
– este important ca avocații care ȋși desfășoară activitatea ȋn cadrul unei forme de exercitare a profesiei să comunice proactiv, iar nu numai atunci când sunt solicitați de coordonatori;

c) În cazul ȋn care este strict necesară prezenta la sediul profesional/sedii secundare:
– ȋn cazul ȋn care există riscul minim sau sporit de infecție (din cauza unor contacte cu persoane infectate etc.) să fie anunțat avocatul coordonator, fiind interzisă prezența la birou;
– păstrarea unei distanțe de minimum 2 metri unul față de celălalt;
– folosirea, ȋn măsura ȋn care aspectele logistice permit, a unei singure încăperi pentru fiecare persoană;
– întâlnirile cu clienții se fac numai dacă este strict necesar; este recomandabil ca numărul persoanelor prezente la aceste întâlniri să fie restrâns, întâlnirile să se facă de principiu, ȋntr-o singură încăpere.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.