« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Unele măsuri organizatorice pentru respectarea izolării la domiciliu, carantinării și internării
23.03.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, Lege 9, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 229 din 20 martie 2020, a fost publicat Ordinul nr. 50/2020 privind stabilirea unor măsuri organizatorice necesare pentru respectarea izolării la domiciliu, carantinării și internării.

Astfel, pe durata stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020, Poliția Română și Jandarmeria Română, prin structurile teritoriale din subordine, precum și poliția locală organizează în comun, sub coordonarea Poliției Române, dispozitive specifice pentru verificarea, la fiecare adresă/unitate sanitară, a respectării obligației persoanelor izolate la domiciliu, carantinate sau internate de a nu părăsi locația în care sunt plasate.

Direcțiile de sănătate publică și conducătorii autorităților administrației publice locale sprijină instituțiile menționate supra, la solicitarea acestora, inclusiv prin transmiterea, în dinamică, a datelor de identificare și a adreselor la care persoanele sunt izolate la domiciliu, carantinate sau internate către inspectoratele județene de poliție/Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Poliția de Frontieră Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și structurile subordonate desfășoară activități specifice potrivit competențelor, la solicitarea și în sprijinul instituțiilor menționate, în cazul nerespectării măsurilor de izolare la domiciliu, carantinare sau internare.

Inspectoratele județene de poliție/Direcția Generală de Poliție a Municipiului București centralizează și raportează, zilnic, prin centrele județene de coordonare și conducere a intervenției, respectiv al municipiului București, la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției efectivele, mijloacele angrenate și rezultatele verificărilor efectuate.

 
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD