« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Procedura privind ocuparea posturilor vacante din unitățile MAI, pe durată determinată de 6 luni, în contextul instituirii stării de urgență
23.03.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial nr. 228 din 20 martie 2020, a fost publicată Procedura privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante din unitățile Ministerului Afacerilor Interne, pe durată determinată de 6 luni, în contextul instituirii stării de urgență pe teritoriul României din 19 martie 2020.

Ocuparea posturilor vacante se realizează cu personal care îndeplinește cerințele de ocupare stabilite în fișa postului, precum și condițiile legale și criteriile specifice prevăzute de statutele profesionale, precum și de actele normative specifice domeniului de activitate, aplicabile categoriei de personal cu care este prevăzut a fi încadrat postul vacant.

Astfel, după obținerea aprobării ocupării postului vacant fără concurs, prin grija structurii care gestionează activitatea de resurse umane a unității în care este prevăzut postul vacant, pe pagina de internet a unității sau a eșalonului superior ori, dacă aceasta nu există ori nu este operațională, în presa scrisă, se postează anunțul privind ocuparea postului vacant fără concurs.

În vederea ocupării posturilor vacante, personalul interesat:
depune un dosar al cărui conținut este stabilit de legislația specifică incidentă categoriei de personal cu care este prevăzut a fi ocupat postul vacant și care se aplică în mod corespunzător;
susține procedurile specifice de recrutare aplicabile categoriei de personal respective.

În vederea fundamentării deciziei privind încadrarea postului, șeful unității în care este prevăzut postul vacant desemnează o comisie formată dintr-un număr impar de membri, care are următoarele atribuții:
– verifică îndeplinirea cerințelor de ocupare stabilite în fișa postului, precum și a condițiilor legale și criteriilor specifice prevăzute de statutele profesionale, precum și de actele normative specifice domeniului de activitate;
– realizează un interviu;
– semnează procesul-verbal care conține concluziile procedurii parcurse și îl prezintă șefului unității, în vederea luării deciziei cu privire la persoana care va ocupa postul.

Personalul identificat care îndeplinește cerințele de ocupare stabilite în fișa postului, condițiile legale și criteriile specifice prevăzute de statutele profesionale, precum și de actele normative specifice domeniului de activitate, aplicabile categoriei de personal cu care este prevăzut a fi încadrat postul vacant, se încadrează prin act administrativ emis potrivit competențelor de gestiune a resurselor umane.

Cuvinte cheie: ,
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Lege 9, Monitorul Oficial al României, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD