Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii

COVID-19. Suspendarea executării NU operează în materie penală
24.03.2020 | Mircea TEIS

JURIDICE - In Law We Trust
Mircea Teis

Mircea Teis

Prin Decretul nr. 195 din 16.03.2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei au fost luate unele masuri inclusiv in domeniul justitiei cu privire la reducerea, cu caracter temporar, a activitatii desfasurate de organele judiciare, fapt ce afecteaza, pentru aceeasi perioada, si activitatea desfasurata de profesiile din domeniul justitiei.

Conform art. 42 alin. (5) din acelasi Decret, activitatea de executare silită continuă numai în cazurile în care este posibilă respectarea regulilor de disciplină sanitară stabilite prin hotărârile Comitetului Naţional privind Situaţiile Speciale de Urgenţă, în scopul ocrotirii drepturilor la viaţă şi la integritate fizică ale participanţilor la executarea silită.

In acest context, Guvernul Romaniei a adoptat OUG nr. 29/2020 privind unele masuri economice si fiscal-bugetare, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 230 din 21.03.2020. 

Potrivit art. VII alin. (3) din aceasta Ordonanta, se suspendă sau nu încep măsurile de executare silită prin oprire a creanţelor bugetare, cu excepţia executărilor silite care se aplică pentru recuperarea creanţelor bugetare stabilite prin hotărâri judecătoreşti pronunţate în materie penală.

Avand in vedere aceste aspecte, dispozitiile aplicabile cazurilor speciale de executare silita prevazute in Cap. XII1 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de Procedura fiscala raman in vigoare.

Av. Mircea Teis

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.