Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

ÎCCJ a desemnat persoanele care desfășoară activități profesionale esențiale
25.03.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 24 martie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat publicității Ordinul nr. 96/24.03.2020 – privind desemnarea persoanelor care desfășoară activități profesionale esențiale la nivelul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Astfel, pe durata stării de urgență, membrii personalului care desfășoară activități profesionale esențiale, care nu pot fi organizate exclusiv și integral în regim de telemuncă/muncă la domiciliu, primesc adeverințe care să le permită deplasarea de la locul unde locuiesc efectiv la instanță și retur pe durata restricțiilor de circulație.

Membrii personalului care desfășoară activități profesionale esențiale sunt:

– Președintele și vicepreședinții Înaltei Curți de Casație și Justiție, președinții de secție, prim-magistratul-asistent, ori persoanele desemnate să îi înlocuiască, precum și personalul cabinetului medical și personalul implicat în activitatea structurii de securitate din cadrul ÎCCJ.

– Magistrații asistenți șefi, prim-grefierii, conducătorii celorlalte compartimente din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție ori persoanele desemnate să îi înlocuiască

– Judecătorii, magistrații asistenți și grefierii, care participă la ședințele de judecată în cauzele pentru care continuă judecata pe durata stării de urgență, în condițiile Ordinului nr.71/2020 al președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție. În acest caz, prezența se consideră esențială în ziua fixată pentru judecată și cu o zi înaintea acesteia, pentru pregătirea ședinței. În cazul amânării pronunțării, prezența se consideră esențială și la data astfel fixată.

– Personalul care asigură serviciul de permanență în cadrul tuturor compartimentelor Înaltei Curți, strict pentru perioada aferentă programării efectuate de către șefii de compartimente, pe baza principiului rotației personalului și reducerii la minimul esențial a prezenței efective la locul de muncă, urmând ca toate celelalte activități să fie desfășurate de la domiciliu. Prin grija șefilor de compartimente se acordă o atenție deosebită asigurării continuității activității la nivelul registraturilor și arhivelor și funcționalității liniilor telefonice de informații pentru cetățeni.

– Personalul de la cabinetele președintelui și a vicepreședinților, pe durata în care aceștia își desfășoară activitatea prin prezență efectivă la sediile ÎCCJ, conform programării.

– Personalul care asigură buna funcționare a rețelelor informatice și a rețelei electrice, conform programării.

– Personalul care asigură dezinfecția și igienizarea la sediile ÎCCJ, conform programării.

– Conducătorii auto care deservesc parcul auto al ÎCCJ, conform programării.

– Personalul de pază al sediilor ÎCCJ. Dispozițiile prezentului ordin se aplică acestuia doar în situația în care aspectele reglementate prin intermediul acestora nu sunt acoperite prin Regulamentele cu caracter militar aplicabile ori, dacă este cazul, în completarea acestora.

:: Ordinul integral este disponibil aici.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.