Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Cerere de intervenție principală formulată direct în apel
27.03.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Jurisprudență curentă ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că lipsa acordului expres al părților în cazul formulării cererii de intervenție principală direct în apel, conform art. 62 alin. 3 C. proc. civ., atrage inadmisibilitatea acesteia, fără a fi încălcat principiul egalităţii părţilor şi a dreptului la apărare, întrucât titularii intervenţiei principale pot obţine valorificarea drepturilor proprii prin formularea pe cale separată a unei cereri de chemare în judecată. În speță, s-a constatat că instanţa de apel a pus în discuţie admisibilitatea cererii de intervenţie principală formulată de G. şi H., iar apărătorul intimaţilor E. şi F. a precizat că părţile pe care le reprezintă nu sunt de acord cu introducerea cererii de intervenţie principală direct în apel, astfel că soluția instanței de apel este legală. (Decizia nr. 1662 din 8 octombrie 2019, pronunțată de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti