« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members

VIDEO+Transcript. Mesajul Președintelui UNBR, prof. univ. dr. avocat Traian-Cornel Briciu, adresat Corpului profesional al avocaților în contextul stării de urgență declarate la nivel național
26.03.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Joi, 26 martie 2020, Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității mesajul video al Președintelui UNBR, prof. univ. dr. avocat Traian-Cornel Briciu, adresat Corpului profesional al avocaților în contextul stării de urgență declarate la nivel național.

Transcript JURIDICE.ro

„Dragi colegi,

În calitate de Președinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România doresc să vă transmit câteva gânduri despre acțiunile pe care le-am întreprins la nivelul organelor profesiei, în această perioadă caracterizată de starea de urgență.

În primul rând, am încercat să aducem la cunoștința autorităților guvernamentale problemele specifice profesiei de avocat, determinate de restrângerea drastică a activității în unele cazuri, astfel încât în pachetul economic luat gradual să fie inclusă și profesia de avocat, precum și celelalte profesii juridice direct afectate de starea de urgență.

În al doilea rând, am încercat să găsim soluții adecvate în interiorul profesiei, astfel încât să atenuăm starea de dificultate resimțită de unii dintre colegii noștri. Aceste măsuri sunt discutate la ora actuală în interiorul profesiei. Comisia Permanentă a făcut o serie de propuneri. Important este să înțelegem cu toții că aceste măsuri trebuie să fie sustenabile și să nu pună în pericol funcționarea instituțiilor profesiei de avocat pe termen mediu și lung.

În al treilea rând, am încercat în această perioadă și vom încerca și în continuare să comunicăm mai mult. Să comunicăm pe de-o parte între noi, adică Președinte, vicepreședinți, Comisie Permanentă și decani, dar să discutăm și să comunicăm cât mai mult cu dumneavoastră, punându-vă tot timpul la curent cu toate solicitările pe care le facem autorităților guvernamentale, cu toate măsurile pe care le propunem, noi nefiind în esență decidenți.

În fine, știu că această perioadă este una dificilă, dar pe de altă parte această perioadă se caracterizează și printr-o necesitate de servicii juridice adaptate la noile cerințe. Din acest motiv, îndemn formele de exercitare a profesiei de avocat să își facă cât mai cunoscută prezența în piață, să fie cât se poate de clare în decizia de continuare a activității, să își informeze permanent clienții cu privire la faptul că sunt disponibile pentru a ajuta la rezolvarea problemelor economice și juridice cu care se confruntă societatea la ora actuală. Totodată, mă adresez formelor de exercitare a profesiei de avocat să dea dovadă în această perioadă de solidaritate față de colegii mai tineri, colaboratori, salarizați în interiorul profesiei, fie ei definitivi, fie stagiari.

Este foarte important în această perioadă, care se caracterizează prin constrângeri economice, dar care evident nu va dura la nesfârșit, să ne păstrăm echipele de lucru, pentru că perioada se va încheia, iar ulterior problemele juridice vor fi destul de multe.

Cred, sigur, este o opinie personală, că perioada următoare acestei pandemii va fi caracterizată prin mutații semnificative în plan social, în plan economic, chiar și în planul raporturilor dintre cetățean și autorități, sub aspectul drepturilor fundamentale. Or, toată această construcție și așezare viitoare nu va putea fi făcută fără a implica profesia de avocat. Prin urmare, este important ca ȋn construcția viitoare să să implicăm cât mai mult tinerii. La ora actuală trebuie să înțelegem faptul că colegii noștri mai tineri, chiar dacă sunt lipsiți de experiență, s-ar putea să fie esențiali în noua paradigmă juridică și economică care s-ar putea instala după trecerea acestei perioade.

Prin urmare, închei prin a vă spune să aveți parte în această perioadă de distanțare socială de regăsirea încrederii reciproce, de regăsirea atuurilor personale, fie că ele se referă la vârstă, fie că ele se referă la experiență, fie că ele se referă la capacitatea de muncă sau la dorința de schimbare.

Vă mulțumesc!”

 
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Selected, UNBR+INPPA+Barouri, VIDEO | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD