« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

Baroul București. Apel pentru protecția avocaților stagiari și avocaților colaboratori în contextul situației cauzate de COVID-19
27.03.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 27 martie 2020, av. dr. Ion Dragne, Decanul Baroului București, a informat colegii, că în situația, deosebit de critică, în care se exercită profesia de avocat în prezent, datorită stării de criză sanitară în care se află România, mai multe forme de exercitare a profesiei au inițiat proceduri de încetare a contractelor de colaborare încheiate cu avocații colaboratori, în primul rând, cu avocații stagiari, potrivit unui comunicat.

Mulțumind tuturor avocaților îndrumători și formelor de exercitare a profesiei pentru efortul făcut de a integra pe tinerii stagiari în profesie, Decanul Baroului București face apel la toți avocații care întâmpină dificultăți în menținerea contractelor de colaborare și, în mod special, a celor cu avocați stagiari, să recurgă la măsura încetării contractelor de colaborare doar în ultimă instanță, și să dea prioritate altor modalități de depășire a dificultăților economice, care să nu afecteze, în forma cea mai drastica, statutul juridic și stabilitatea în exercitarea profesiei de catre avocații stagiari și de catre avocați, în general.

Decanul Baroului București solicită confraților să aibă în vedere că solidaritatea profesională este cu atât mai necesară, în condițiile speciale, cu care profesia de avocat și societatea nu s-au mai confruntat și își exprimă speranța că prin efortul comun, al formelor de exercitare a profesiei și al colaboratorilor, inclusiv al avocaților stagiari, vom putea depăși greutățile existente în prezent.

Decanul Baroului București recomandă avocaților care au dreptul de a acorda îndrumare avocaților stagiari să încheie contracte de colaborare cu cei rămași fără îndrumare, pentru a asigura continuitatea stagiului de formare inițială și susținerea, in condiții cât mai apropiate de normal, a examenului de definitivare în profesie.

Decanul Baroului București transmite urările de bine și încurajări tuturor colegilor din București și din țară, având convingerea că, prin sprijin și înțelegere, vom rămâne un corp profesional de înaltă ținută.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.