Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Orientarea (UE) 2020/428 a Băncii Centrale Europene de abrogare a Orientării BCE/2012/16 privind schimbul de date pentru serviciile de numerar
30.03.2020 | Elena ALBU

Secţiuni: Banking, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu 

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 87/4 din 23 martie 2019, a fost publicată Orientarea (UE) 2020/428 a Băncii Centrale Europene din 5 martie 2020 de abrogare a Orientării BCE/2012/16 privind schimbul de date pentru serviciile de numerar (BCE/2020/12).

Schimbul de date pentru servicii de numerar (Data Exchange for Cash Services – (DECS) este o interfață implementată prin Orientarea BCE/2012/16 pentru a maximiza eficiența și pentru a armoniza și mai mult tranzacțiile cu numerar între băncile centrale naționale a căror monedă este euro (BCN) și clienții acestora din zona euro. Întrucât serviciile de numerar oferite în prezent de către BCN variază într-o măsură semnificativă, DECS asigură caracterul interschimbabil al datelor pentru tranzacțiile transfrontaliere cu numerar și transferurile în volum mare de bancnote euro între BCN care utilizează sisteme diferite de gestionare a numerarului.

Data Exchange for Cash Services – (DECS) a fost introdusă de majoritatea BCN între 2012 și 2015. DECS nu a fost folosită pentru tranzacțiile cu numerar între BCN și clienții acestora din zona euro de când a fost introdusă, însă această funcție necesită, totuși, mentenanță periodică de către BCN, care trebuie plătită din fonduri publice. Prin urmare, ar trebui ca DECS să nu mai fie utilizată pentru a comunica date privind tranzacțiile cu numerar între BCN și clienții acestora din zona euro.

Schimbul de mesaje privind transferurile în volum mare ar trebui să continue între BCN și în acest scop ar trebui implementate aranjamente interne.

Prin urmare,Orientarea BCE/2012/16 se abrogată de la 1 aprilie 2020.

Prezenta orientare produce efecte de la data notificării sale către băncile centrale naționale ale statelor membre a căror monedă este euro.

Prezenta orientare se adresează băncilor centrale naționale ale statelor membre a căror monedă este euro.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti