« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideoArticole autoriRevista de note şi studii juridice (RNSJ)ESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

UNBR. Selecție a 10 experți naţionali și a unui expert naţional coordonator, în cadrul proiectului TRIIAL. UPDATE: Rezultatele. UPDATE: Competențe experți
29.12.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 29 decembrie 2020, Uniunea Națională a Barourilor din România a publicat competențele experților grupurilor de lucru tematice și a expertului coordonator selectați în cadrul proiectului TRIIAL.

:: Competențe

***

Duminică, 26 aprilie 2020, Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității anunțul privind rezultatele selecției experților grupurilor de lucru tematice și a expertului coordonator, în cadrul proiectului „TRust, Independence, Impartiality and Accountability of judges and arbitrators under the EU Charter”, finanțat de Uniunea Europeană, sub coordonarea Centrului de cooperare judiciară (Center for Judiciary Cooperation) din cadrul European University Institute (Florența) și beneficiază de implicarea a 13 instituții academice și asociații profesionale naționale care au în competență formarea profesională a magistraților și avocaților, potrivit unui comunicat.

În urma analizei corelate a documentelor depuse de candidați, au fost selectate candidaturile depuse avocații cuprinși în tabelul de mai jos:

***

Vineri, 27 martie 2020, Uniunea Națională a Barourilor din România, în calitate de Partener în Proiectul „TRIIAL”, coordonat de către Centre for Judicial Cooperation (RSCAS), Institutul Universitar European (EUI) și finanțat de Comisia Europeană, lansează procedura de selecție a experților naţionali și a expertului naţional coordonator în cadrul proiectului, potrivit unui comunicat.

Proiectul se va derula pe o perioadă de doi ani, între 2020 şi 2022. Limba oficială de lucru a proiectului este limba engleză. Proiectul presupune selecţia unui număr de cazuri naţionale relevante pentru obiectul său, participarea la seminarii transnaţionale, organizarea unui seminar naţional, participarea la realizarea şi adaptarea unui manual transnaţional / naţional în materie.

Experţii naţionali „TRIIAL” selectaţi în această etapă vor avea ca sarcină principală realizarea studiilor naţionale de caz folosite ca material de formare pentru seminariile transnaționale organizate în cadrul proiectului, respectiv incluse în manualul naţional, în baza de date creată în cadrul proiectului şi în celelalte instrumente de formare la distanţă care vor rezulta din acesta.

Pentru selecția celor 10 experți naţionali şi a expertului naţional coordonator, se vor avea în vedere următoarele criterii pe care candidatul va trebui să le îndeplinească:
1. să fie avocat, cu drept de exercitare a profesiei, cu o vechime în profesie de minimum 5 ani;
2. să aibă experiență și/sau cunoștințe avansate în dreptul Uniunii Europene, dreptul european al drepturilor omului sau în drept internaţional privat.
3. să cunoască limba engleză la un nivel avansat.

Experiența internațională dobândită prin participarea anterioară în calitate de expert în proiecte similare, calitatea de lector al Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor la modulele de drept european, respectiv calitatea de autor al unor lucrări ştiinţifice în dreptul Uniunii Europene, dreptul european al drepturilor omului sau în drept internaţional privat reprezintă un avantaj.

Avocații interesați sunt rugați să depună la dosarul de înscriere următoarele documente:
– scrisoare de intenție în care se va menționa poziția care face obiectul aplicației (expert sau expert naţional coordonator);
– Curriculum Vitae în format Europass, actualizat, cuprinzând date de contact (telefon, fax, email);
– documente care să ateste nivelul avansat de cunoaștere a limbii engleze. În cazul în care astfel de documente nu sunt disponibile, candidatul va specifica în CV nivelul de cunoaștere a limbii engleze;
– orice alte documente care pot susține afirmațiile candidatului în sensul îndeplinirii criteriilor de selecție.

Data limită de depunere a dosarelor de înscriere este 13 aprilie 2020.

Dosarul de înscriere va fi întocmit într-un singur document, format PDF, care se va transmite la adresa de mail proiecte@unbr.ro cu menționarea în corespondență a faptului că se comunică de către avocați candidatura în cadrul proiectului TRIIAL.

Persoana de contact în cadrul UNBR: Veronica Morecuţ, şef serviciu relaţii internaţionale, tel.: 021/3134875, 021/3160739,  fax: 021/3134880.

***

Uniunea Naţională a Barourilor din România participă în calitate de Partener în cadrul proiectului european TRIIAL (TRust, Independence, Impartiality and Accountability of judges and arbitrators under the EU Charter), potrivit unui comunicat.

Proiectul TRIIAL este un proiect finanțat de Uniunea Europeană, sub coordonarea Centrului de cooperare judiciară (Center for Judiciary Cooperation) din cadrul European University Institute (Florenţa) și beneficiază de implicarea a 13 instituții academice și asociații profesionale naționale care au în competență formarea profesională a magistraţilor și avocaților.

Proiectul durează 2 ani (2020 – 2022) şi se derulează în limba engleză.

Tema principală: Statul de drept, independenţa şi imparţialitatea autorităţilor judiciare, jurisdicţionale şi a profesiilor juridice, încrederea reciprocă, răspunderea în sistemul Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene

Proiectul porneşte de la premisa că textul Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene reprezintă un instrument care poate răspunde provocărilor la care răspund în prezent sistemele judiciare naţionale şi poate avansa soluţii coerente. Atât regulile generale de aplicare a Cartei, cât şi garanţiile procedurale specifice pe care dispoziţiile acesteia le oferă întăresc poziţia autorităţilor judiciare. Proiectul îşi propune, de asemenea, să evidențieze sinergiile sistemului Cartei și al dreptului Uniunii Europene general cu sistemul Convenţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor Fundamentale.

În continuarea proiectelor pe care unii membri ai consorţiului – între care UNBR – le-au derulat deja împreună (ACTIONES, e-NACT), TRIIAL îşi propune să consolideze o bază de date cuprinzând cazurile naţionale relevante pentru tematica proiectului, să organizeze seminarii şi evenimente transnaţionale de formare profesională, să genereze un manual transnaţional, adaptat prin versiuni naţionale ale partenerilor, să integreze materiale de e-learning.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.