Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Baroul București. Unele măsuri de sprijinire a avocaților în condextul pandemiei COVID-19
30.03.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 27 martie 2020, Baroul București a informat că, în contextul dificil al pandemiei COVID-19, Consiliul Baroului București a decis, în ședința din 24 martie 2020, următoarele, potrivit unui comunicat semnat de av. dr. Ion Dragne, Decan:

1. Constituirea Fondului de unitate și întrajutorare a avocaților din Baroul București și deschiderea unui cont cu afectațiune specială pentru sprijinirea avocaților în activitate și pensionarilor din Baroul București, aflați în situații excepționale în contextul pandemiei (stare de boală, contaminare coronavirus, dificultăți majore în asigurarea resurselor materiale elementare, etc.). S-a luat act de renunțarea la indemnizațiile cuvenite unor membri ai Consiliului Baroului București, sumele aferente urmând să fie virate în contul special constituit.

Avocații, indiferent de forma de exercitare a profesiei, sunt invitați să contribuie la Fondul de unitate și întrajutorare, Baroul București urmând să le mulțumească public prin postări pe site-ul său.

Acordarea de ajutoare se va dispune de către Consiliul Baroului București, de la caz la caz, în mod operativ.

Avocații vor fi informați în legătură cu resursele financiare atrase și cu privire la utilizarea lor, cu respectarea dreptului la confidențialitate și a regulilor privind protecția datelor personale.

2. Contactarea în condiții de gratuitate/rezonabile de pret, a suportului necesar pentru punerea la dispoziție, în format videoconferință, a unor cursuri de formare profesională care vor fi susținute, în mod gratuit, de către lectori, avocați sau specialiști cu care baroul are legături de colaborare.

3. Pentru avocații care asigură asistența judiciară și care au solicitat luarea unor măsuri de sprijin din partea Baroului, s-a decis recomandarea colegilor care, din motive obiective, nu pot executa prestațiile avocațiale repartizate, să renunțe în favoarea acestora la delegațiile repartizate. Lista avocaților va fi pusă la dispoziția conducătorului SAJ care va lua măsurile necesare pentru punerea în executare a măsurilor dispuse.

4. Continuarea achiziționării de materiale de protecție împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 până la asigurarea acestora de către autoritățile publice. Materialele vor fi distribuite, cu prioritate, pentru avocații care asigură asistență judiciară în cauze penale și civile.

5. Menținerea facilității pentru avocații din Baroul București de a beneficia la cerere de scutiri, amânări și eșalonări cu privire la contribuțiile datorate la buget. Cererea va fi transmisă electronic la oricare dintre adresele postate pe site-ul Baroului, iar în cuprinsul acesteia, se va face mențiune cu privire la diminuarea sau lipsa veniturilor în perioada pentru care se solicită acordarea facilității.

Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO