Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members
3 comentarii

UNBR. Hotărârea Consiliului ref. unele măsuri pentru atenuarea situației economice a avocaților din România ca urmare a instituirii stării de urgență


30.03.2020 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 30 martie 2020, Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității Hotărârea Consiliul UNBR nr. 58/27.03.2020 privind unele măsuri pentru atenuarea situației economice a avocaților din România ca urmare a instituirii stării de urgență.

S-a hotărât:

Art. 1. – (1) Pentru atenuarea situației economice a avocaților din România ca urmare a instituirii stării de urgență, se aprobă măsurile propuse prin Decizia Comisiei Permanente a UNBR nr. 86/19 martie 2020, astfel:
1. Pentru toate taxele și contribuțiile datorate de avocați pentru formarea bugetului baroului și a fondurilor Casei de Asigurări a Avocaților (CAA) și ale filialelor, care sunt scadente începând cu data de 16.03.2020, majorările de întârziere se stabilesc la 0%.
2. Se suspendă calcularea majorărilor de întârziere pentru datoriile contributive ale avocaților, acumulate anterior datei de 16.03.2020[1].
3. Procedurile privind controlul avocaților cu privire la plata taxelor și contribuțiilor prevăzute la pct.1 și 2 se suspendă. Nu se încep proceduri noi.
4. Procedurile privind suspendarea calității de avocat ȋn temeiul art.27 alit.c) din Legea nr.51/1995 se suspendă. Nu vor începe proceduri noi.
5. Pentru toate contribuțiile pe care filialele C.A.A. le datorează potrivit art.13-15 din Legea nr.72/2016, care sunt scadente, începând cu 16.03.2020, majorările de întârziere se stabilesc la 0%.
6. Se suspendă calcularea majorărilor de întârziere pentru datoriile filialelor față de C.A.A., acumulate anterior datei de 16.03.2020. Calculul acestora se va relua de la data menționată în hotărârea care se va adopta de Consiliul U.N.B.R.
7. Stabilirea unei proceduri unice (simple) privind obținerea indemnizației pentru pierderea temporară a capacității de muncă.
(2) Perioada pentru care se aplică măsurile prevăzute la alin.(1) pct.1-6 este de 3 luni începând cu data de 16.03.2020.
(3) Măsurile prevăzute la alin. (1) pct.1 și 2 se iau, pe baza cererii avocatului care va indica pe propria răspundere și cuantumul veniturilor profesionale.
(4) După ȋncetarea măsurilor economice cu caracter excepțional prevăzute la alin. (1) pct.1-6, regularizarea plăților se va realiza ȋn mod eșalonat.
(5) Perioada și modalitatea de regularizare prevăzută la alin.(4), respectiv formatul cererii menționate la alin. (3) sunt prevăzute în anexele nr. 1 și 2 la prezenta hotărâre.

Art. 2. – (1) Prezenta Hotărâre se publică pe pagina de web a U.N.B.R. (www.unbr.ro) şi va fi comunicată membrilor Consiliului UNBR, barourilor și CAA.
(2) CAA va publica prezenta hotărâre pe propria pagină web și o va comunica către filialele sale.
(3) Barourile vor publica prezenta hotărâre pe propria pagină web și vor asigura comunicarea către avocați.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti