Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Decizia de punere în aplicarea Comisiei de stabilire a repartizării definitive a ajutoarelor din partea Uniunii către statele membre pentru fructe și legume în școli și pentru lapte în școli pentru perioada 1 august 2020-31 iulie 2021
01.04.2020 | Elena ALBU

JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu 

În Jurnalul Oficial la Uniunii Europene, seria L 98/34 din 31 martie 2020, a fost publicată Decizia de punere în aplicare (UE) 2020/467 a Comisiei din 25 martie 2020 de stabilire a repartizării definitive a ajutoarelor din partea Uniunii către statele membre pentru fructe și legume în școli și pentru lapte în școli pentru perioada 1 august 2020-31 iulie 2021 și de modificare a Deciziei de punere în aplicare C (2019) 2249 final.

În conformitate cu articolul 3 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/39 al Comisiei, statele membre care doresc să participe la programul de ajutoare al Uniunii pentru furnizarea de fructe și legume, banane și lapte în instituțiile de învățământ (programul pentru școli) trebuie să prezinte Comisiei, până la data de 31 ianuarie a fiecărui an, o cerere de ajutor din partea Uniunii pentru următorul an școlar și, dacă este cazul, să își actualizeze cererea de ajutor din partea Uniunii pentru anul școlar în curs.

Pentru a se asigura punerea în aplicare în mod eficace a programului pentru școli, repartizarea între statele membre participante a ajutorului din partea Uniunii pentru fructe și legume în școli și pentru lapte în școli trebuie stabilită pe baza cuantumurilor indicate în cererile de ajutor din partea Uniunii ale statelor membre respective și luând în considerare transferurile între repartizările orientative ale statului membru menționate la articolul 23a alineatul (4) litera (a) din Regulamentul (UE) nr. 1308/2013 al Parlamentului European și al Consiliului.

Toate statele membre au notificat Comisiei cererile lor de ajutor din partea Uniunii pentru perioada cuprinsă între 1 august 2020 și 31 iulie 2021, precizând cuantumul ajutorului necesar pentru fructe și legume în școli, pentru lapte în școli sau pentru ambele părți ale programului. În cazul Belgiei, Franței, Ciprului și Suediei, cuantumurile solicitate au ținut seama de transferurile dintre repartizările orientative.

Pentru a se utiliza la maximum potențialul fondurilor disponibile, ajutorul din partea Uniunii pentru care nu s-au depus cereri trebuie realocat statelor membre care participă la programul pentru școli și care indică, în cererea lor de ajutor din partea Uniunii, disponibilitatea de a folosi mai mult decât propria repartizare orientativă, în cazul în care sunt disponibile resurse suplimentare.

Pe baza informațiilor notificate de statele membre, trebuie să se stabilească repartizarea definitivă a ajutorului din partea Uniunii pentru fructe și legume în școli și pentru lapte în școli pentru perioada cuprinsă între 1 august 2020 și 31 iulie 2021.

Prin Decizia de punere în aplicare C (2019) 2249 final a Comisiei, s-a stabilit repartizarea definitivă a ajutorului din partea Uniunii pentru fructe și legume în școli și pentru lapte în școli acordat statelor membre participante la programul pentru școli pentru perioada 1 august 2019-31 iulie 2020. Unele state membre și-au actualizat cererea de ajutor din partea Uniunii pentru anul școlar respectiv. Germania, Spania, Luxemburg, Țările de Jos și Austria au notificat transferuri între repartizarea definitivă pentru fructe și legume în școli și repartizarea definitivă pentru lapte în școli. Belgia, Țările de Jos și Portugalia au solicitat mai puțin decât s-a prevăzut în repartizarea definitivă pentru fructe și legume în școli și/sau pentru lapte în școli. Cehia, Germania, Estonia, Irlanda, Spania, Letonia, Lituania, Luxemburg, Ungaria, Austria, România și Slovacia și-au notificat disponibilitatea de a folosi mai mult decât li s-a repartizat definitiv pentru fructe și legume în școli și/sau pentru lapte în școli.

Pe baza informațiilor notificate de statele membre, Decizia de punere în aplicare C (2019) 2249 final trebuie modificată.

Măsurile prevăzute în prezenta decizie sunt conforme cu avizul Comitetului pentru organizarea comună a piețelor agricole.

Repartizarea definitivă a ajutorului din partea Uniunii pentru fructe și legume în școli și pentru lapte în școli acordat statelor membre participante la programul pentru școli pentru perioada 1 august 2020-31 iulie 2021 este stabilită în anexa I.

Anexa I la Decizia de punere în aplicare C (2019) 2249 final se înlocuiește cu textul din anexa II la prezenta decizie.

Prezenta decizie se adresează statelor membre.

Consilier juridic Elena Albu


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.