Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Decizia de punere în aplicarea Comisiei de stabilire a repartizării definitive a ajutoarelor din partea Uniunii către statele membre pentru fructe și legume în școli și pentru lapte în școli pentru perioada 1 august 2020-31 iulie 2021
01.04.2020 | Elena ALBU

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu 

În Jurnalul Oficial la Uniunii Europene, seria L 98/34 din 31 martie 2020, a fost publicată Decizia de punere în aplicare (UE) 2020/467 a Comisiei din 25 martie 2020 de stabilire a repartizării definitive a ajutoarelor din partea Uniunii către statele membre pentru fructe și legume în școli și pentru lapte în școli pentru perioada 1 august 2020-31 iulie 2021 și de modificare a Deciziei de punere în aplicare C (2019) 2249 final.

În conformitate cu articolul 3 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/39 al Comisiei, statele membre care doresc să participe la programul de ajutoare al Uniunii pentru furnizarea de fructe și legume, banane și lapte în instituțiile de învățământ (programul pentru școli) trebuie să prezinte Comisiei, până la data de 31 ianuarie a fiecărui an, o cerere de ajutor din partea Uniunii pentru următorul an școlar și, dacă este cazul, să își actualizeze cererea de ajutor din partea Uniunii pentru anul școlar în curs.

Pentru a se asigura punerea în aplicare în mod eficace a programului pentru școli, repartizarea între statele membre participante a ajutorului din partea Uniunii pentru fructe și legume în școli și pentru lapte în școli trebuie stabilită pe baza cuantumurilor indicate în cererile de ajutor din partea Uniunii ale statelor membre respective și luând în considerare transferurile între repartizările orientative ale statului membru menționate la articolul 23a alineatul (4) litera (a) din Regulamentul (UE) nr. 1308/2013 al Parlamentului European și al Consiliului.

Toate statele membre au notificat Comisiei cererile lor de ajutor din partea Uniunii pentru perioada cuprinsă între 1 august 2020 și 31 iulie 2021, precizând cuantumul ajutorului necesar pentru fructe și legume în școli, pentru lapte în școli sau pentru ambele părți ale programului. În cazul Belgiei, Franței, Ciprului și Suediei, cuantumurile solicitate au ținut seama de transferurile dintre repartizările orientative.

Pentru a se utiliza la maximum potențialul fondurilor disponibile, ajutorul din partea Uniunii pentru care nu s-au depus cereri trebuie realocat statelor membre care participă la programul pentru școli și care indică, în cererea lor de ajutor din partea Uniunii, disponibilitatea de a folosi mai mult decât propria repartizare orientativă, în cazul în care sunt disponibile resurse suplimentare.

Pe baza informațiilor notificate de statele membre, trebuie să se stabilească repartizarea definitivă a ajutorului din partea Uniunii pentru fructe și legume în școli și pentru lapte în școli pentru perioada cuprinsă între 1 august 2020 și 31 iulie 2021.

Prin Decizia de punere în aplicare C (2019) 2249 final a Comisiei, s-a stabilit repartizarea definitivă a ajutorului din partea Uniunii pentru fructe și legume în școli și pentru lapte în școli acordat statelor membre participante la programul pentru școli pentru perioada 1 august 2019-31 iulie 2020. Unele state membre și-au actualizat cererea de ajutor din partea Uniunii pentru anul școlar respectiv. Germania, Spania, Luxemburg, Țările de Jos și Austria au notificat transferuri între repartizarea definitivă pentru fructe și legume în școli și repartizarea definitivă pentru lapte în școli. Belgia, Țările de Jos și Portugalia au solicitat mai puțin decât s-a prevăzut în repartizarea definitivă pentru fructe și legume în școli și/sau pentru lapte în școli. Cehia, Germania, Estonia, Irlanda, Spania, Letonia, Lituania, Luxemburg, Ungaria, Austria, România și Slovacia și-au notificat disponibilitatea de a folosi mai mult decât li s-a repartizat definitiv pentru fructe și legume în școli și/sau pentru lapte în școli.

Pe baza informațiilor notificate de statele membre, Decizia de punere în aplicare C (2019) 2249 final trebuie modificată.

Măsurile prevăzute în prezenta decizie sunt conforme cu avizul Comitetului pentru organizarea comună a piețelor agricole.

Repartizarea definitivă a ajutorului din partea Uniunii pentru fructe și legume în școli și pentru lapte în școli acordat statelor membre participante la programul pentru școli pentru perioada 1 august 2020-31 iulie 2021 este stabilită în anexa I.

Anexa I la Decizia de punere în aplicare C (2019) 2249 final se înlocuiește cu textul din anexa II la prezenta decizie.

Prezenta decizie se adresează statelor membre.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti