Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Ministrul Justiției a avut teleconferințe cu Președintele CSM, Procurorul general și președinții Curților de apel ref. activitatea curentă a sistemului de justiție
02.04.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 1 aprilie 2020, Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției, a avut teleconferințe cu președinți ai Curților de Apel, Președintele CSM și Procurorul General al României, potrivit unui comunicat.

În cadrul întâlnirilor, a fost evaluată situația instanțelor și parchetelor în contextul aplicării Decretului privind declararea stării de urgență.

De asemenea, au fost abordate și alte probleme specifice legate de activitatea curentă a sistemului de justiție și au fost identificate soluții pentru buna funcționare a acestor instituții.

Ministrul Justiției a informat interlocutorii despre expedierea unei prime tranșe  din materialele necesare protecției magistraților, grefierilor și avocaților care intră în sălile de ședințe: măști, mănuși, combinezoane, botoși. În total, au fost expediate 3.000 de combinezoane, 3.000 de măști de protecție, 6.600 de perechi de mănuși și 6.600 de botoși.

Separat de aceste materiale, asigurate din bugetul Ministerului Justiției, au fost făcute și alocări bugetare către Curțile de Apel pentru achiziții directe de către acestea a materialelor de protecție și igienă în raport de necesitățile fiecărei instanțe.

Reamintim că, în cursul lunii martie, Ministerul Justiției a centralizat și solicitările de fonduri ale Curților de Apel, Tribunalelor și Judecătoriilor pentru cumpărarea materialelor necesare în vederea dezinfecției sediilor. Au fost asigurate și virate sumele necesare, conform solicitărilor, o primă tranșă în valoare de peste 480 mii lei și a fost alocată o a doua tranșă în valoare de 3,5 milioane de lei.

În contextul discuțiilor, ministrul Justiției a precizat că Ministerul de resort își va menține poziția argumentată constituțional și prin convențiile internaționale la care România este parte de a aviza negativ orice inițiativă legislativă care aduce atingere statutului magistratului și independenței Justiției.

Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO