Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale

Fabrica de sârmă Dan Steel Group din Beclean, în procedură de faliment, caută investitori


21 aprilie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Următoarea licitație va avea loc pe 28 aprilie iar prețul de pornire este de 25,9 milioane de euro

Fabrica de sârmă Dan Steel Group Beclean, una dintre cele mai importante companii ale industriei metalurgice din Romania, aflată în procedură de faliment de la începutul anului, urmează să fie scoasă la licitație cu un preț de pornire de 25,9 milioane de euro plus TVA. CITR Filiala Cluj împreună cu Prime Insolv Practice, în calitate de lichidatori judiciari, organizează licitația în data de 28 aprilie 2023.

Ne propunem să atragem potențiali investitori care să readucă la viață această fabrică cu o istorie de peste 30 de ani, care a fost unul dintre principalii angajatori ai orașului Beclean și totodată o importantă companie în industria metalurgiei din România. Proprietatea are toate utilitățile necesare și acces la calea ferată din incintă, fiind potrivită pentru diferite activități de producție. Pe lângă acestea, pe terenurile excedentare pot fi dezvoltate proiecte fotovoltaice. Valorificarea fabricii și implicit repornirea activității de producție va avea un impact pozitiv asupra zonei, oferind noi locuri de muncă”, a precizat Mariana Boiciuc, Senior Partner, CITR Filiala Cluj.

Fabrica de vânzare se află pe strada Valea Viilor nr. 3, în localitatea Beclean, județul Bistrița-Năsăud, activul fiind compus din teren de peste 40 de hectare, construcții cu o suprafață totală utilă de 75.460 de metri pătrați și echipamentele aferente. Proprietatea este delimitată de strada Valea Viilor și calea ferată la nord, la vest de strada Valea Viilor, iar la sud și est de terenuri libere.

Licitația va avea loc în data de 28 aprilie 2023 la ora 12:00, la sediul Prime Insolv Practice, situat în Bucureşti, Bulevardul Aviatorilor nr. 52, parter, ap. 1-2. Date suplimentare şi informații despre licitație se pot obține de pe http://sales.citr.ro/.

Înființată în 1991, societatea Dan Steel Group Beclean SA a avut ca principal obiect de activitate producția de metale feroase, sub forme primare și de feroaliaje (cuie, sârmă zincată, sârmă împletită, plasă sudată, panouri etc), destinate atât pieței interne, cât și celei externe (Ungaria, Polonia, Serbia, Cehia, Slovacia). Produsele fabricate de societate au fost destinate în special sectorului construcțiilor și al agriculturii, precum și altor ramuri ale industriei, care realizau bunuri de larg consum. Declinul cifrei de afaceri a început în anul 2017 când diminuarea volumului de business a condus la reducerea capitalului de lucru precum și la creșterea semnificativă a gradului de îndatorare. Nu în ultimul rând, măsurile impuse în anul 2018 de Comisia Europeană asupra importurilor unor categorii de produse aparținând industriei siderurgice a obligat Dan Steel Group Beclean SA să își asigure materia primă din cadrul UE, în condiții contractuale mult mai oneroase pentru aceasta, și cu plata în avans, ceea ce a creat o presiune suplimentară asupra situației financiare a companiei Problemele au continuat și în ultimii ani când industria prelucrătoare a fost foarte afectată în ultimii ani pe fondul creșterii prețului energiei și al carburanților, de îngreunarea lanțurilor de aprovizionare, de diminuarea comenzilor și de creșterea costurilor de finanțare. Compania a acumulat datorii de peste 35 milioane euro.

Despre industrie

Industria prelucrătoare alături de comerț si construcțiile au fost cele mai afectate domenii în 2022, iar companiile din aceste domenii reprezintă peste 60% din numărul total al firmelor intrate în insolvență în 2022, arată studiile CITR.

Din vara anului 2022 companiile pot beneficia de mecanisme noi de restructurare care le pot sprijini să își revină încă de la primele semne de dificultate: acordul de restructurare și concordatul preventiv.  În cadrul acestor proceduri companiile au libertate de negociere cu creditorii și de suspendarea executărilor silite, iar în același timp, creditorii companiilor pot beneficia de un grad mai mare de recuperare a creanțelor.

Despre CITR

CITR este liderul pieței de insolvență și restructurare din România încă din 2008. Cu o experiență de peste 22 de ani pe piața insolvenței și peste 1.100 de proiecte gestionate de-a lungul timpului, CITR administrează anual un patrimoniu de 1 miliard de euro și distribuie anual peste 100 de milioane de euro creditorilor, în misiunea sa de a salva valoarea din companiile românești de impact.

CITR este o companie Impetum Group, primul grup românesc dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business din oricare etapă din viața unei companii, cu scopul de a crea un impact pozitiv în economie.

Despre Prime Insolv Practice

Prime Insolv Practice SPRL este o echipa dinamică, concentrată spre diverse strategii aplicate personalizat pentru fiecare debitor în parte pentru a finaliza cu succes proiectul și a ajunge la dezideratele propuse. Prime Insolv Practice SPRL a demonstrat capacitățile sale de administrator / lichidator judiciar prin gestionarea a peste 200 de proceduri de insolvență aplicată societăților al căror obiect de activitate era specific unor domenii economice variate. In desfășurarea activității Prime Insolv Practice SPRL acorda o atenție deosebită analizării activității debitorului pentru a putea identifica surse de redresare și opțiunile strategice corespunzătoare pentru reabilitarea afacerii, încercând să obțină acceptul creditorilor și al celorlalte părți interesate, iar atunci când acest lucru nu este posibil oferă soluții optime de lichidare a activului debitorului pentru acoperirea în cât mai mare măsură a masei pasive.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii