Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

ANSPDCP. Amendă pentru transmiterea de mesaje comerciale prin SMS


24 aprilie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Luni, 24 aprilie 2023, Autoritatea Națională de Supraveghere a informat că a finalizat o investigație la operatorul Tensa Art Design SA și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 12 alin. (3) și art. 21 din Regulamentul (UE) 2016/679, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 4947,9 lei (echivalentul a 1.000 EURO).

Investigația a fost demarată ca urmare a unei sesizări transmise de o persoană vizată care a reclamat faptul că operatorul Tensa Art Design SA îi trimite mesaje nesolicitate, deși aceasta și-a exercitat dreptul de opoziție.

În cadrul investigației efectuate, s-a constatat că operatorul a transmis persoanei respective, prin SMS, în repetate rânduri, mesaje comerciale nesolicitate, deși aceasta solicitase anterior, prin poșta electronică, dezabonarea de la serviciul de newsletter.

În cadrul investigației, s-a constatat că operatorul Tensa Art Design SA nu a prezentat dovezi din care să rezulte că a soluționat cererea persoanei vizate în conformitate cu dispozițiile art. 12 alin. (3) raportat la art. 21 din Regulamentul (UE) 2016/679 și nici nu i-a comunicat acesteia un răspuns, în termenul legal, referitor la măsurile adoptate în urma exercitării dreptului de opoziție.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii