Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Eliminarea fizică a probei nu vizează efectuarea unui act de judecată


24 februarie 2023 | Andreea COMAN

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, SELECTED
Andreea Coman

Andreea Coman

Curtea de Apel Timișoara a admis contestația formulată de unul dintre inculpați, a desfiinţat în parte încheierea penală contestată şi a dispus ca judecătorul de cameră preliminară de la prima instanţă să ia măsurile concrete ce decurg din dispoziţia de excludere a declarației dată în calitate de parte civilă de către inculpatul-persoană vătămată. Pentru a dispune în acest sens, Curtea a apreciat pe de o parte că, dispoziția judecătorului de la prima instanță prin care a constatat nulitatea declarației și a dispus excluderea sa din materialul probator a rămas defintivă, iar pe de altă parte că, înlăturarea fizică a probei nu vizează efectuarea unui act de judecată, ci de punere în executare a dispoziţiilor definitive ale unei hotărâri judecătoreşti anterioare, astfel că nu mai poate fi repusă în discuţie, ci trebuie pusă în aplicare, conform art. 553 din Codul de procedură penală. (Curtea de Apel Timișoara, secția penală, încheierea judecătorului de cameră preliminară nr. 23 din 8 februarie 2023, www.rejust.ro)

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică