Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Comunicate profesioniști, Contencios administrativ, Fiscalitate, SELECTED

Echipa de litigii a Bondoc și Asociații obține o nouă victorie privind restituirea unei sume de peste 4 milioane euro achitată în legătură cu regimul taxelor claw-back

22 februarie 2023 | JURIDICE.ro

Echipa de litigii a Bondoc și Asociații a obținut o nouă victorie judiciară într-un litigiu administrativ-fiscal în legătură cu restituirea unei sume de peste 4 milioane euro achitată în legătură cu regimul taxelor claw-back.

Prin soluția recent pronunțată, Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat hotărârea Curții de Apel care fusese în același sens, al acceptării pretențiilor contribuabilului, penalizând astfel refuzul nejustificat al autorității de a soluționa favorabil cererea de restituire formulată pe cale administrativă.

Cu relevanța specifică în domeniul administrativ-fiscal, această decizie a Înaltei Curți a făcut direct aplicarea normelor Codului de Procedură Fiscală în materia restituirii sumelor plătite în plus la buget, precum și a soluționării pe fond a raportului juridic administrativ-fiscal, constatând îndeplinirea tuturor condițiilor legale pentru a se dispune restituirea și obligând autoritatea la plata efectivă a sumelor în cauză, fără a se mai impune revenirea la procedura administrativă de restituire și emiterea unei decizii de admitere sau respingere expresă a cererii de restituire.

Acest nou succes în instanță, care a acoperit toate gradele de jurisdicție, reconfirmă expertiza deosebită a Bondoc și Asociații în materia contenciosului administrativ și a legislației din domeniul sănătății, domenii de excelență în care societatea a reputat numeroase alte succese, atât în litigiile pe rolul instanțelor judecătorești, cât și prin activitatea vastă de consultanță desfășurată.

Echipa care a gestionat această cauza din partea Bondoc și Asociații a fost alcătuită din av. Nicolae Viorel Dinu, Partener, coordonator al practicii de litigii și av. Ioana Katona, partener, specializat în aria de litigii administrative și achiziții publice, cu sprijinul lui Lucian Bondoc, coordonatorul departamentului de life sciences al firmei.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică